Nogomet

Hodgson: "Rooney se trudio, ali nije igrao najbolje. Mislim da bi i sam to priznao"

Borna Rupnik • utorak, 26.06.2012.
Hodgson: "Rooney se trudio, ali nije igrao najbolje. Mislim da bi i sam to priznao"
Foto: EPA

Po završetku engleske pustolovine u Poljskoj i Ukrajini, velik je broj kritika krenuo u smjeru Waynea Rooneyja. Izbornik Roy Hodgson otkrio je svoj stav...

Nakon što je propustio oglede protiv Francuske i Švedske zbog suspenzije, napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney vratio se u sastav Gordog Albiona protiv Ukrajine i Italije. Domaćinima je postigao pobjedonosni pogodak, no protiv Italije nije bio na željenoj razini.

"Trudio se, ali nije igrao najbolje. Mislim da bi i sam to priznao", izjavio je engleski izbornik Roy Hodgson po povratku svoje momčadi u domovinu.

Potražio je i uzroke toga: "Čimbenika ima više, ali mislim da njegova tjelesna sprema nije među njima. Nije bilo razloga da sumnjamo u njegovu spremnost. Njegovi su rezultati na treninzima bili čak vrlo dobri".

"Mislim da su pred njega stavljena velika očekivanja. Svi smo vjerovali da će nas Rooney nakon odslužene kazne odvesti do titule, a previše je to tražiti od njega", izjavio je.

Na kraju se još jednom vratio na Rooneyjevu predstavu protiv Italije u četvrtfinalu, kada je Engleska ponovno poražena nakon izvođenja jedanaesteraca.

"U utakmicama na ispadanje nadate se da će igrač koji može preokrenuti susret u vašu korist poletjeti i to stvarno učiniti. To se nama nije dogodilo i naša je igra postala momčadska borba. Da je Pirlo odigrao loše protiv nas, to bi se osjetilo na izvedbi cijele Italije", zaključio je Roy Hodgson.

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!