Rukomet

Šešum: "Ogromna razlika između dvije grupe"

Ivana Strahija • utorak, 26.06.2012.
Šešum: "Ogromna razlika između dvije grupe"
Foto: Nikola Movrić

Za malo više od mjesec dana počet će natjecanje rukometaša na olimpijskom turniru u Londonu. Srpska reprezentacija počela je s pripremama i nada se uspjehu na turniru.

Ždrijeb je u skupinu B smjestio Hrvatsku te Srbiju, Španjolsku, Mađarsku, Dansku, Koreju. Nimalo laka grupa, složio se i srpski reprezentativac Žarko Šešum.

"Ogromna je razlika između dvije grupe, ali tako nam je nametnuto i na nama je da se dobro spremimo. Bit će teško, jedna lopta može odlučiti o svemu, ali se nadam prolasku u četvrtfinale", kazao je Šešum za Mondo. U drugoj grupi su Velika Britanija, Francuska, Švedska, Island, Argentina, Tunis.

On sam oporavio se od ozljede oka, koju mu je na polufinalnom dvoboju Europskog prvenstva protiv Hrvatske priuštio jedan navijač Orlova, koji je tvrdim predmetom u stvari ciljao Slavka Golužu i Ivana Balića. Oštećena rožnica Šešumovog oka sanirana je operacijom.

Srbi su svoje pripreme započeli na Kopaoniku, gdje će biti do 6. srpnja, a potom će biti u Staroj Pazovi i u Kovilovu. Igrat će pripremne utakmice s Mađarskom i Tunisom, kao i na turniru Scandinavia Open.

Što pak se natjecanja u Londonu tiče, Šešum kaže: "Ovo su nam prve Olimpijske igre, mnogo će zvijezda biti oko nas i jedan dio priprema će biti posvećen tome da nas to ne iznenadi i dekoncentrira. Olimpijske igre su jedinstvena prilika da se susretnemo s najboljim sportašima svijeta, ali moramo shvatiti da ćemo mi u Londonu biti natjecatelji, a ne turisti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.06.2012. u 15:46
    prolazimo mi,Špaljolci,Danci i Mađari a srbi idu doma poslije prvog kruga
    Obrisan korisnik