Tenis

Lučić nakon dvosatne borbe prošla u drugo kolo

Branimir Korać • utorak, 26.06.2012.
Lučić nakon dvosatne borbe prošla u drugo kolo
Foto: Maja Giljanović

Mirjana Lučić uspješno je apsolvirala prvu prepreku u glavnom turniru ovogodišnjeg izdanja Wimbledona. Protivnica joj je bila Ruskinja Aleksandra Panova od koje je Lučić bila bolja u tri seta...

4:6, 6:3, 6:4 za dva sata i četiri minute bilo je dovoljno Mirjani Lučić za plasman u drugo kolo Wimbledona. 74. igračica svijeta Ruskinja Aleksandra Panova tijekom cijelog meča je predstavljala prijetnju, no naša tenisačica je ipak uspjela odgovoriti na postavljene izazove i proći dalje te tako potvrditi riječi kako voli igrati u Londonu i da je tu uvijek sposobna za dobar rezultat.

U sva tri seta Lučić je bila na priličnim mukama. Nešto bolje i slobodnije je zaigrala u trećem setu u kojem Panova nije toliko prijetila, no prva dva seta su bila vrlo neizvjesna.

Počelo je ranim breakom Panove koja je već u prvom gemu oduzela Mirjani servis i tako stigla do prednosti. Imala je Ruskinja u još niz navrata dosta prilika za novo oduzimanje servisa, ali Lučić je to spriječila. Na protivničkom servisu naša igračica nije imala nikakvih šansi, osvojila je tek šest poena protiv servisa i izgubila set sa 6:4. Kumovale su tome i brojne neforsirane pogreške kojih je samo u prvom setu bilo 17.

Početak drugog seta je već bio dosta bolji. Lučić je uspjela uzeti prva dva servis gema, a zatim je napravila break i to na prvu break loptu u cijelom meču. Ta prednost je bila u opasnosti na servisu kod 4:2 kada je Panova imala 0:40, a zatim još dvije break lopte, ali to nije uspjela srećom iskoristiti. Lučić se izvukla iz teške situacije i uzela set sa 6:3.

Posljednja dionica donijela je dosta stabilne servis gemove za obje tenisačice sve do 3:3. Tada Panova prva posrće, Lučić dolazi do 15:40 i koristi drugu break loptu za veliku prednost.

Na servisu za meč kod 5:4 je bila mirna i uspješno dovršila posao.

U meču koji je trajao dva sata i četiri minute naša igračica je zabila osam aseva, ali isto tako imala i osam dvostrukih servis pogrešaka. S druge strane Panova je imala sedam aseva, a meč su joj obilježile brojne neiskorištene break lopte, od njih 12 iskoristila je tek jednu. Ruskinja je bila dosta pasivnija, imala je tek devet neforsiranih pogrešaka (Lučić 28) i 19 winnera (Lučić 38).

U sljedećem kolu Mirjanu očekuje dvoboj protiv Francuskinje Marion Bartoli koja je u dva seta nadigrala Casey Dell'Acquau.

Wimbledon, tenisačice, prvo kolo:
Mirjana Lučić (Hrvatska) - Aleksandra Panova (Rusija) 4:6, 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 21:05
    Bravo za Mirjanu.Nadam se da če iz Londona i dalje stizati dobre vijesti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 18:18
    Bravo Micika. Spojit 4 pobjede nije lako, bez obzira o kakvim imenima se radilo. 
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 18:08
    bravo,puno srece dalje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 18:04
    bravooo miki :)))
    Obrisan korisnik