Nogomet

Podolski: "Nema niti jedne momčadi koje se trebamo plašiti"

Ante Dubravac • četvrtak, 28.06.2012.
Podolski: "Nema niti jedne momčadi koje se trebamo plašiti"
Foto: EPA

Nakon što su u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva upisali četiri pobjede pred izabranicima Joachima Löwa je polufinalni dvoboj s Italijom u koji ulaze puni optimizma.

Njemačka nogometna reprezentacija s četiri pobjede je došla do polufinala Europskog prvenstva gdje ih čeka dvoboj protiv najugodnijeg iznenađenja Italije.

"Samopouzdanje u našoj momčadi je na visokoj razini nakon načina na koji smo odigrali dosadašnji dio turnira. Gledao sam većinu drugih utakmica i znam da nema niti jedne momčadi koje se trebamo plašiti na ovom natjecanju," izjavio je Lukas Podolski.

Novi član Arsenala je uvjeren u kvalitetu reprezentacije koja igra moderan nogomet: "Moderni nogomet je brz i agresivan, upravo onakav kakav se igra u Njemačkoj. To nam odgovara."

Podolski nije želio previše komentirati činjenicu da je četvrtfinalni dvoboj s Grčkom započeo na klupi: "Ja ne pravim nikakav nered u momčadi ako sam izostavljen iz početne postave i ne osjećam se iznevjerenim zbog toga. Trener je želio isprobati druge igrače i oni su odigrali dobro. Najvažnije je ono što je dobro za momčad. Pobijedili smo i sve ostalo nije važno."

Ipak očekuje da će protiv Italije opet biti među prvom jedanaestoricom: "Naravno da ovog puta želim igrati, a možda je trener i čuvao moju snagu za polufinale, tko zna. Ja samo moram raditi naporno na treninzima i pokazati da sam spreman. Što god da se dogodi, jedva čekam da utakmica počne. Svi ćemo biti spremni za nju," zaključio je Podolski.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 12:04
    bilo ko da prođe neče biti nezasluženo. Svatko ima svoje adute
    Obrisan korisnik