Nogomet

Ćorluka: "Bilić je jako važan, ali nije jedini razlog za dolazak u Lokomotiv"

Ante Dubravac • četvrtak, 28.06.2012.
Ćorluka: "Bilić je jako važan, ali nije jedini razlog za dolazak u Lokomotiv"
Foto: Davor Sajko

Nakon što je Slaven Bilić sa svojim stručnim stožerom preuzeo trenersku poziciju u Lokomotivu jedan od prvih poteza bio je dovođenje u Moskvu Vedrana Ćorluke koji je potpisao ugovor na tri godine.

Hrvatski reprezentativac i donedavni član Tottenhama Vedran Ćorluka potpisao je ugovor s Lokomotivom iz Moskve te se tako u glavnom ruskom gradu priključio Slavenu Biliću i njegovom stožeru.

"Bilić je jako važan, ali nije jedini razlog zašto sam se odlučio na ovaj korak. Klub ima perspektivu i ja želim rasti s njim," izjavio je Ćorluka za službenu klupsku stranicu.

"Znam puno o Rusiji i njenom nogometu i jako sam sretan što sam došao. Rusija je za mene posebna zemlja, ovdje sam debitirao za hrvatsku reprezentaciju. Sada moram naći stan, zatim idem u Hrvatsku po stvari i momčadi se priključujem u Sloveniji na pripremama."

Prije potpisivanja ugovora Ćorluka se konzultirao s reprezentativnim kolegama Tomislavom Dujmovićem te Stipom Pletikosom: "obojica su mi rekli da je Lokomotiv veliki klub s velikim ciljevima. Pričali su mi i o ruskom prvenstvu. Rekli su da je to vrlo intenzivno natjecanje i da svake godine privlači sve više vrhunskih igrača."

Osim što ga čeka poznati trener Ćorluka se posebno veseli jednom bivšem suigraču: "ako sam sretan što ću ponovo igrati s Romanom Pavljučenkom. Bilo nam je sjajno u Tottenhamu. On mi je bio jedan od najboljih prijatelja," zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 16:53
    Pogledajte samo na transfermarktu vrijednosti Ruskih klubova. CSKA 130 milijuna eura, Dinamo Moskva 90, Lokomotiv 90, Zenit 100 i nešto, Spartak 90, Anzhi 100, Rubin 90... To je 7 klubova koji se bore za prvo mjesto - strašno jaka liga
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 15:08
    Bilić će za koji mjesec dobiti nogu!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 14:26
    Ima 7 milijuna razloga zasto je dosao u Lokomotiv.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 13:28
    I ja se nadam da će tamo igrati i biti zvijezda jer nam je neophodno potreban u reprezentaciji. Ali još me više zanima kako će Bilić djelovati kao trener.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 13:21
    dobra lova, dobar klub, odličan trener, svjetski grad, što ćeš više. prst gore za Ćorluku.
    Obrisan korisnik