Nogomet

Alba: "Bilo je napeto, bio sam nervozan, a Ramos je ušutkao mnoge"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.06.2012.
Alba: "Bilo je napeto, bio sam nervozan, a Ramos je ušutkao mnoge"
Foto: EPA

Iz tabora Španjolske i Portugala stizali su, razumljivo, različiti dojmovi. Španjolci, svjesni da su imali i sreće, slavili su prolazak u finale, a Portugalci razočarano, ali ponosno, putuju kućama...

Xabi Alonso s dva je pogotka u svom jubilarnom 100. nastupu za Španjolsku donio svojoj reprezentaciji četvrtfinalnu pobjedu nad Francuskom, no u polufinalu protiv Portugala zamalo je postao tragičar. Prvi je pucao jedanaesterac, ali mu je Rui Patricio obranio.

Nelson Oliveira, reprezentativac Portugala: "Tužni smo, itekako. Željeli smo finale, ali možemo ostati dostojanstveni u porazu. Učinili smo sve što smo mogli i nažalost nismo uspjeli. Igrali smo dobro, bili smo ravnopravni sa Španjolskom".

"Priča je ipak imala sretan kraj", rekao je Xabi Alonso nakon što su Joao Moutinho i Bruno Alves propustili realizirati svoje pokušaje. "Bilo je teško i morali smo se naraditi u ovoj neizvjesnoj utakmici", dodao je.

Odao je priznanje dobroj portugalskoj igri: "Prilike smo stvorili tek u produžetku, a netko je morao pobijediti. Sreća je bila na našoj strani. Da je bilo koja momčad zabila u prvih 90 minuta, to bi bio presudni trenutak. Znali smo da će biti teško, no analizirali smo igru Portugala, znali smo da će nas visoko napasti i pokušati iskoristiti svoje fizičke kvalitete. Morali smo zaustaviti i njihove protunapade".

"U takvim utakmicama treba zadržati mirnoću. Mi smo izborili još jedno finale, što nam je ogromno priznanje, a kako god završilo možemo biti ponosni. Meni je protiv Portugala vratar vrlo dobro obranio pokušaj, no suigrači su to popravili", završio je vezni igrač Real Madrida.

Helder Postiga, reprezentativac Portugala: "Portugal je pokazao veliku želju za pobjedom. Nažalost, odlučivali su jedanaesterci, a ovi su igrači dali sve od sebe i časno branili boje Portugala. Naš narod ima pravo biti ponosan, a sada je vrijeme za razmišljanje o novim izazovima".

Branič Jordi Alba, član Valencije koji pregovara o transferu u Barcelonu, gdje bi se pridružio brojnim kolegama iz reprezentacije, slaže se s općenitim dojmom o utakmici.

"Portugal nam je stvorio veliki pritisak u 90 minuta i bilo je napeto, no Španjolska je bila bolja u produžecima", rekao je.

"Bio sam nervozan prije izvođenja jedanaesteraca, imao sam i dobar i loš predosjećaj, no na kraju je sve ispalo kako treba. Sergio Ramos je morao svašta slušati nakon promašaja protiv Bayerna, a sada je pokazao hladnokrvnost i ušutkao mnoge ljude. Stvarno je dobro izveo jedanaesterac i oduševljen je, kao i svi mi. Prije petog jedanaesterca rekao sam Fabregasu da ima priliku ponoviti ono što je učinio prije četiri godine", kaže Jordi Alba.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!