Nogomet

Fabregas: "Rekli su mi da pucam drugi, no htio sam pucati peti, imao sam dobar osjećaj"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.06.2012.
Fabregas: "Rekli su mi da pucam drugi, no htio sam pucati peti, imao sam dobar osjećaj"
Foto: EPA

Cesc Fabregas izveo je odlučujući jedanaesterac za novo španjolsko finale, a Iker Casillas svoj je doprinos dao obranom udarca Moutinhu. Obojica su svjesni da je Furija napravila veliku stvar...

Još će jednom, po treći put zaredom, Španjolska igrati za titulu, nakon 2008. i 2010. godine. U polufinalu Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, protiv Portugala, presudili su udarci s bijele točke (4:2).

"Razmišljao sam tijekom cijele večeri kako bi ova utakmica mogla otići do jedanaesteraca", otkrio je Barcelonin vezni igrač Cesc Fabregas, koji je u petoj seriji potvrdio pobjedu svoje reprezentacije.

"Pomoćni trener Toni Grande mi je rekao da pucam drugi, no objasnio sam da želim pucati peti, da imam dobar osjećaj. Na kraju sam dobio tu priliku i ispalo je fantastično. Žao mi je tek što moja obitelj nije mogla doći na utakmicu, ali doći će na finale. Vrlo je emotivno izboriti tri finala u četiri godine, ne znam je li to već nekome pošlo za rukom, no uspjeh je sigurno izvanredan", dodao je Fabregas.

Pošlo je za rukom Zapadnoj Njemačkoj, koja je 1972. godine postala prvak Europe, 1974. godine prvak svijeta, a 1976. godine je izgubila novo europsko finale, od Čehoslovačke - na jedanaesterce.

Vratar Iker Casillas obranio je u Donecku udarac Moutinha, dok je Bruno Alves pogodio prečku.

"Važno je bilo vratiti se nakon prvog promašaja i uspjeli smo. Na kraju smo imali sreće jer to jedanaesterci i jesu, treba pogoditi kamo će lopta otići. Ipak, nagrađeni smo za 120 minuta truda, a ja sam sretan što je završilo drugačije od onog gorkog okusa ispadanja na jedanaesterce prije mjesec dana", rekao je Casillas, prisjećajući se poraza Real Madrida od Bayerna u polufinalu Lige prvaka.

"Ova Španjolska naporno radi, izdržala je i kritike, i sada želi pružiti ljudima užitak. To će u nedjelju u finalu i učiniti. Nije mi važno tko će nam biti protivnik, važno je da je Španjolska tamo", završio je.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom28.06.2012. u 17:56
    Cesc opet pogodija zadnji penal za prolaz ka i protiv Italije prije 4 godine. Svaka čast Ramosu na penalu, vjerojatno je golman mislija da će falit branku
    The Phantom
  • gangrena28.06.2012. u 16:16
    isss ovaj fabregas okad je prešao u barcu toliko je posto kurčevit da je to strašno ponaša se kao da je najbolji igrač na planeti, de šuti i igraj, skromnost je vrlina
    gangrena
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 15:51
    i ronaldo je pa mu danas seru zbog toga
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 11:47
    ulaskom Čessa Španjolska i Pedra Španjolska je ipak bila puno opasnija.Na kraju ipak zasluženo makar preko jedanajsteraca u finale
    Obrisan korisnik