Nogomet

Bento: "Da moram izabrati način za izgubiti ovakvu utakmicu, bio bi to baš ovaj"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.06.2012.
Bento: "Da moram izabrati način za izgubiti ovakvu utakmicu, bio bi to baš ovaj"
Foto: EPA

Vicente del Bosque, španjolski izbornik, uveo je svoju momčad u još jedno veliko finale, a Paulo Bento, izbornik Portugala, žali za propuštenim prilikama u prvih 90 minuta...

"Mislim da smo odigrali vrlo dobar turnir", izjavio je portugalski izbornik Paulo Bento nakon što je Španjolska boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminirala njegovu momčad s Europskog prvenstva.

Paulo Bento: "Izvođač petog jedanaesterca za Portugal bio bi Ronaldo. Dogovorili smo redoslijed Moutinho, Pepe, Nani, Bruno Alves i Ronaldo. Da je Ronaldo imao zadnji udarac kod 4:4, sada bi sve bilo drugačije. Ne žalim zbog svojih odluka".

Portugal se dobro suprotstavio Furiji, no nije joj uspio zadati odlučujući udarac. "Bili smo bolji u prvih 90 minuta", smatra Bento, "dok smo u produžetku bili manje učinkoviti. Nismo mogli zabiti zabiti, a nakon naših je promašaja Španjolska postala bolja. Prepustili smo joj igru u našoj polovici, no mogli smo odlučiti dvoboj već prije".

Bento ne smatra da će njegovim igračima poraz s bijele točke posebno teško pasti: "Da moram izabrati način za izgubiti ovakvu utakmicu, bio bi to baš ovaj. Španjolska je velika momčad i možemo otići kući dignute glave. Igrači su zaslužili odmor, a onda počinjemo s pripremama za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo znajući da se možemo nositi baš sa svima".

S druge strane je Vicente del Bosque dobio priliku osvojiti još jedno veliko natjecanje. Luis Aragones odveo je Furiju do europske titule u Austriji i Švicarskoj, a Del Bosque je tome dodao i svjetski naslov u Južnoafričkoj Republici.

"Portugal se bolje branio od nas", priznao je Španjolac, "pa mi nismo imali mnogo prilika i utakmica je bila uravnotežena. U produžecima je bilo malo drugačije, a potom smo imali dosta sreće pri izvođenju jedanaesteraca. Čestitam Portugalu na sjajno odigranom turniru".

Vicente del Bosque: "Svih se pet izvođača ponudilo da oni pucaju zadnji, pa mi je tako Fabregas rekao da on želi peti kako bi zabio pobjednički pogodak. Sergio Ramos je znao da će se Rui Patricio bacati na istu stranu za sve jedanaesterce pa je zato odlučio ponoviti udarac Pirla iz prošle utakmice".

"Mi se nismo željeli braniti, htjeli smo napasti. No, naša obrana također napreduje i sretni smo što će nam pomoći na putu do novih uspjeha", dodao je Del Bosque.

Obrazložio je i svoje zamjene, pri čemu je kraj utakmice ponovno dočekao bez klasičnog napadača, s dvojicom svježih "brzanaca", Pedrom i Jesusom Navasom.

"Xavi nije igrao loše, nego je bio umoran, a trebala nam je brzina. On igra dobar turnir, ali Pedro i Navas su bili vrlo aktivni i dali su nam novu snagu u napadu. Tada smo počeli stvarati Portugalu više problema, važno je da su njih dvojica svaki put sve zreliji i sve iskusniji", rekao je.

"Polufinale između Njemačke i Italije bit će vrhunska utakmica, a finale će bez obzira na našeg protivnika biti sjajno. Međutim, nas ne zanima tko će biti s druge strane", zaključio je Vicente del Bosque.

EP 2012. - završnica

polufinale

Portugal2:4 **Španjolska
Njemačka1:2Italija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 18:46
    Ipak prikazanim i ostvarenim na Euru itekako mogu biti zadovoljni
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 18:45
    Portugal je odigrao herojski. Defanzivno su odigrali gotovo savršeno ali ofanzivno nisu bili na razini prijašnjih utakmica.Kad su Španjolci uspjeli zaustaviti C.Ronalda i Nanija gotovo da nije ni bilo ozbilnije prijetnje na gol Španjolaca
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 10:38
    Kad si majmun!
    Obrisan korisnik