Nogomet

Helder Postiga: "Kući možemo ponosni i uzdignuta čela"

Mišo Gulić • četvrtak, 28.06.2012.
Helder Postiga: "Kući možemo ponosni i uzdignuta čela"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon dramatičnog završetka utakmice i poraza od Španjolske u polufinalu Eura, reprezentativac Portugala Helder Postiga je uvjeren da se on i njegove kolege kući mogu vratiti uzdignuta čela i s ponosom.

Španjolska je u prvom polufinalu tek nakon izvođenja jedanaesteraca uspjela slaviti protiv Portugala i tako se plasirati u finale trećeg velikog natjecanja u nizu. Iako su Portugalci vrlo dobro parirali, sreća ovaj put nije bila njihovoj strani, stoga su nakon utakmice bili prisiljeni pakirati kofere.

Udarac Bruna Alvesa tako je završio na gredi od koje odbio u igralište, dok je onaj Cesca Fabregasa završio od vratnice u golu, što je bio i posljednji detalj s utakmice te znak za veliko slavlje Španjolaca.

Iako zbog istegnuća tetive, zadobivene u četvrtfinalnoj utakmici protiv Češke, Helder Postiga nije bio u mogućnosti pomoći svojim suigračima na terenu, podrška s klupe nije izostala: "Portugal je pokazao veliku želju da tu utakmicu dobije, ali na žalost odluka je pala u jedanaestercima."

"Ni ovaj put nismo imali sreće kao ni na prijašnjim natjecanjima, ali moramo dignuti glave i s ponosom se vratiti u domovinu svjesni da smo dali sve od sebe na terenu", poručio je Postiga.

29-godišnji portugalski napadač također smatra da nema vremena za tugovanje te da sada još jače treba prionuti radu: "Ovaj rezultat bi nas trebao činiti ponosnima. Sada je vrijeme da nastavimo dobro raditi, da se oporavimo i krenemo razmišljati o novom cilju."

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 18:56
    Našao se Postiga govoriti... najgori igrač Portugala, po učinku.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 18:40
    Portugal je odigrao što se defanzive tiče odličnu utakmicu ali premalo je učinjeno u napadu.Ronaldo i Nani potpuno su bili zaustavljeni pa praktički osim tri slobodna udarca nisu stvorili neku izgledniju priliku
    Obrisan korisnik