Nogomet

Löw: "Pogoci Italije su stigli kao greška naše obrane"

Lovro Štrbinić • petak, 29.06.2012.
Löw: "Pogoci Italije su stigli kao greška naše obrane"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

S dva gola Marija Balotellija Italija je izbacila Njemačku s Europskog prvenstva, što je u svlačionicu Elfa donijelo veliko razočaranje. Löw ne skriva tugu, kritizira obranu, ali i hvali pristup cijele momčadi.

Nade Nijemaca u osvajanje europske titule rasplinule su se na stadionu u Varšavi u polufinalnom susretu protiv Španjolske. Dva pogotka Balotellija odvela su Italiju na nedostižnu prednost, koju Njemačka stihijskim napadima krajem susreta nije uspjela dostići.

"U svlačionici teku potoci suza. Ne čuje se ni let muhe. Nitko ne želi s nikim prozboriti ni riječ", rekao je Löw nakon susreta, otkrivajući koliko je Nijemcima ovaj poraz teško pao.

"Jako smo razočarani, ali ne bismo sada trebali napraviti pogrešku i početi preispitivati sve i svakoga. Momčad je odigrala odlično na Euru", poručuje njemački izbornik, svjestan da su do polufinala njegovi igrači ostavili izuzetno dobar dojam.

Ipak, nije mogao ne spomenuti neke od uzroka polufinalnog poraza. "Talijani su pogotke postigli iz pogrešaka naše obrane", zaključio je, ali i odmah nastavio: " No, momčad je pokazala veliko srce u drugom poluvremenu. Dečki nisu odustajali do posljednjeg zvižduka. Bilo je iznimno teško očekivati da ćemo okrenuti 0-2 protiv Italije."

Također, otkrio je koja mu je bila zamisao s taktičkom postavom za koju se odlučio. "S Kroosom sam htio osnažiti sredinu i limitirati dominaciju Pirla i Montoliva. Gomez je postigao tri pogotka na prvenstvu i bio je sjajan na treningu, baš kao i Lukas. Uostalom, prve smo utakmice i dobili s Gomezom i Podolskim u momčadi", rekao je izbornik Elfa u svoju "obranu", nakon posljednjeg nastupa na ovogodišnjem Euru.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 14:18
    Kakvo smeće je ovaj Low. Šta je tako teško priznat protivniku da je bio bolji.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 14:05
    Ovaj low sad može na gay paradu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 14:00
    Moj komentar je jednostavan , a glasi nije dovoljno biti igrac Bayerna i odmah u prvi jedanaest repke.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 13:18
    Sve neki pametnjakovici ovdije koji daju Löwu kritike, gdje je pogrijesio. A prije utakmice svi bi se zivotom kladili na njemacku pobjedu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 12:46
    Lako je biti general nakon bitke, zasto nije ubacio u prvu momcad ovog ili onog .A kada je pobjedjivao lagano niko nije ni spomenuo da sta ne valja ! Komenatrisati se sve moze , ali kada dodje da se nesto napravi i odvazi za neke odluke u zivotu svi se preznojimo.. Jednostavno je Italija bila bolja... [više na forumu]
    Obrisan korisnik