Nogomet

Del Bosque: "Nikada nismo požalili što nismo remizirali s Hrvatskom da izbacimo Italiju"

Borna Rupnik • petak, 29.06.2012.
Del Bosque: "Nikada nismo požalili što nismo remizirali s Hrvatskom da izbacimo Italiju"
Foto: EPA

Španjolski izbornik Vicente del Bosque saznao je u četvrtak navečer da će za novu titulu morati igrati protiv Italije, protivnika Furije u skupini C u kojoj je bila i Hrvatska...

Nakon okršaja u prvom kolu grupne faze Europskog prvenstva, Španjolska i Italija ponovno će se susretu u nedjeljnom finalu u Kijevu. U Gdansku je završilo 1:1, a aktualni prvaci Europe i svijeta mogli su Talijane izbaciti s turnira da su protiv Hrvatske odigrali 2:2.

"Što se tiče igre bez napadača, prihvaćamo sva mišljenja. Neke smo stvari odigrali dobro, poput obrane. Nismo uvijek uspjeli odigrati lijepo, kako svi žele, ali u svakom trenutku imamo kontrolu nad utakmicom".

Na tu su mogućnost podsjetili Vicentea del Bosquea, španjolskog izbornika, koji je odrješito odgovorio: "Nikada nismo požalili što nismo remizirali s Hrvatskom da izbacimo Italiju. Cijela ta priča nije bila dobra za sport".

"Italija i Španjolska živjeli su paralelnim životom i sada moraju biti na razini koje finale zahtijeva", dodao je strateg Furije.

Azzurri će Del Bosqueovim nogometašima biti težak zalogaj, priznaje: "Iskusni su, a igru temelje na Pirlu i De Rossiju u srcu igrališta. Osovina im je veza Pirla i Balotellija, a protiv nas su dominirali u prvom dijelu. Oni su nam zadali najviše problema".

"Radi se o četverostrukom prvaku svijeta, stoga ne možemo govoriti o sebi kao o favoritima. Šanse su 50-50, a odigrana utakmica u skupini neće igrati veliku ulogu. Tada je Cassano rekao mom pomoćniku da se vidimo opet u finalu, i evo nas", rekao je Vicente del Bosque.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom30.06.2012. u 16:39
    Normalno da nije požalija kad su izbacili jaču reprezentaciju sa Eura
    The Phantom
  • mb54st30.06.2012. u 16:05
    Žalosno je čitati izjavu ovog debila i ne kaže uzalud ona narodna: nije bitno što je rekao već tko je rekao. Vjerovatno ga muči savjest na koji način je prošao Hrvatsku i pokušava opravdati onakvu krađu koju je cijeli svijet vidio u režiji čelnika UEF-e i njihove sudačke organizacije preko onog... [više na forumu]
    mb54st
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 16:37
    Jos niste ali ne znaci da necete :)
    Obrisan korisnik
  • AnteWH29.06.2012. u 16:02
    da je onaj placenik uefe sudio ono sto je vidio ne bi vi zalili za 2-2 nego bi izgubili 2-0! Zelim vam poraz u utakmici s Italijom i to takav da vas sudac neviđeno pokrade.
    AnteWH
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 15:41
    Da znate samo kako će te požaliti u nedjelju navečer.ne govorim zato što smo i mi u pitanju.Već ti Talijani,svaka im čast,iako sam navijao za Germane,ali i prije tog meča sam rekao da u finalu navijam za pob.susreta Njem-Ita jer su mi to nakon naše dvije najdraže reprezentacije!!
    Obrisan korisnik