Nogomet

Gomez: "Nije Njemačka bila previše samouvjerena, ali nismo zamišljali ovakav kraj"

Borna Rupnik • petak, 29.06.2012.
Gomez: "Nije Njemačka bila previše samouvjerena, ali nismo zamišljali ovakav kraj"
Foto: EPA

Mario Gomez i Miroslav Klose, njemački napadači, nisu uspjeli ništa napraviti protiv Italije te su pokušali pronaći uzroke ispadanja Elfa s Europskog prvenstva...

Njemački izbornik Joachim Löw dao je Mariju Gomezu i Miroslavu Kloseu po jedno poluvrijeme u susretu s Italijom u polufinalu europske smotre u Poljskoj i Ukrajini. Međutim, ni Gomez ni Klose nisu bili učinkoviti.

"Teško je pronaći prave riječi, svi smo jako razočarani", govorio je napadač Bayerna, Mario Gomez, poslije utakmice. Gomez tako neće više biti u prilici izbiti sam na čelo ljestvice strijelaca Europskog prvenstva i ostaje na tri postignuta gola.

"Nismo zamišljali ovakav kraj, ostaje nam gorak okus i trebat će nam vremena da se oporavimo. Vjerovali smo u uspjeh, ali ponovno ga nismo ostvarili. Nije Njemačka bila previše samouvjerena, nego treba čestitati Italiji, koja je odigrala odlično. Mi nismo", obrazložio je Mario Gomez.

Miroslav Klose je potvrdio kako je u njemačkoj svlačionici poslije utakmice vladala vrlo sumorna atmosfera: "Bilo je tužno, neki su i plakali. Trebalo im je reći da dignu glave, makar je i meni ovo jedan od najgorih trenutaka karijere".

"Prepreka koju nam je Italija postavila bila je previsoka. Nismo igrali u skladu sa svojim mogućnostima, možda smo čak i pokazali previše poštovanja Italiji. Meni nije ostalo mnogo velikih natjecanja i teško mi je sada donijeti odluku, ali mogu se zamisliti još na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, kako bih se iskupio za ovaj poraz", istaknuo je napadač rimskog Lazija.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 17:30
    mislim da je ovim igračima bayerna koji su u reprezentaciji najgori dio života ova zadnja dva mjeseca..sve su izgubili što su mogli
    Obrisan korisnik
  • javasluk29.06.2012. u 16:59
    Ma može Gomez izjavljivat što god poželi, ali odaje ih govor tijela da su bili uvjereni u prolaz, nije im padalo na pamet da će Nuer biti bespomoćan, a nakon 0:2 ih je hladan tuš ukočio, i onda se ne možeš vratiti jer nisu računali  niti u njacrnjem scenariju da bi morali... [više na forumu]
    javasluk
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 15:43
    Sami su si krivi Germani,objektivno trenutno njih jedino mogu dobiti samo Ita i Špa.ali i to je sasvim dovoljno za traumu!!Onaj Podolski,kakav je to invalid od igrača,majko moja,tehnički puno bolji igrač schurrle na klupi,užas!!
    Obrisan korisnik