Nogomet

Prandelli: "Pokazali smo koliko nam je stalo do ovog dresa"

Josip Tolić • četvrtak, 28.06.2012.
Prandelli: "Pokazali smo koliko nam je stalo do ovog dresa"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon pobjede u polufinalu Europskog prvenstva u Varšavi protiv Njemačke (2:1), talijanski izbornik Cesare Prandelli bio je iznimno sretan izvedbom svojih igrača i istaknuo kako je ovo pouka svima da ne trebaju sumnjati u mogućnosti Azzurra.

Talijani su nakon 90 minuta drugog polufinalnog ogleda protiv Nijemaca osvojili kartu za ukrajinsko finale protiv branitelja naslova Španjolske zahvaljujući dvama pogocima Marija Balotellija. Azzurri su slavili 2:1 nad bezidejnom Njemačkom. Izvedba je oduševila i šefa stručnog stožera plavih.

"Odigrali smo senzacionalan susret. Šteta što nismo postigli treći gol u dvama prilikama u drugom poluvremenu", izjavio je nakon utakmice izbornik Italije Cesare Prandelli za RAI.

Talijani su maestralnom predstavom u prvom poluvremenu bacili Elf u knock-down iz kojeg se više nije uspio dignuti, unatoč izmjenama u nastavku. Tek je u sudačkoj nadoknadi Mesut Özil s bijele točke uspio postići počasni pogodak.

"Napravili smo što smo htjeli i uzrokovali probleme za Njemačku igrajući kroz sredinu preko Riccarda Montoliva te, iznad svega, u situacijama 'jedan na jedan', Antonija Cassana", objasnio je Prandelli ključ pobjede i, naravno, pohvalio izvedbu dvostrukog strijelca Balotellija. "Njegova je karijera tek počela", istaknuo je.

Italija će se u nedjeljnom finalu u Kijevu susresti sa Španjolskom, protivnikom protiv kojeg je u fazi po skupinama odigrala bez pobjednika, 1:1. Prandelli smatra da je Furia u prednosti, no neće se samo tako predati.

"Zbog iskustva i kontinuiteta oni su favoriti, no i mi smo tamo. Najvažnija stvar je da smo pokazali primjer koliko nam je stalo do ovog dresa i kako bi svatko trebao pokazati poštovanje kad se govori o Italiji", zaključio je 54-godišnji izbornik Azzurra.

EP 2012. - završnica

polufinale

Portugal2:4 **Španjolska
Njemačka1:2Italija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 13:01
    ha pa nije juve dzaba osvojio prvenstvo bez poraza njihovi igraci su vrlo uigrani i jos kad im se pridodaju jos par igraca koji su klasa poput der rossija cassana i balotellija ovaj uspjeh zapravo i ne bi trebao cuditi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 11:54
    Bravo Antonio Conte!!!Juve će pokoriti Europu naredne sezone...
    Obrisan korisnik
  • Anadolu Efes29.06.2012. u 11:10
    Inače nisam simpatizer Talijana, ali puno su pokazali na ovom prvenstvu.. Navijam za njih... Nadam se da će midžet družina popast bar 2..
    Anadolu Efes
  • etti29.06.2012. u 10:11
    Ne dižem Prandellija u nebesa jer je samo primijenio taktiku i kostur ekipe koju mu je pripremio Conte. Morao bi biti glup čovjek da ne kopira taj način igre koji je funkcionirao savršeno cijele sezone. Tu se mora napomenuti da je imao i jednog sjajnog Ballotelija u napadu koji je znao... [više na forumu]
    etti
  • etti29.06.2012. u 10:04
    Italija osvaja, nema tu više spora. Talijani su trebali dobiti Španjolce već u grupi, a bome smo ih i mi trebali izbaciti. E moj Rakitiću.....
    etti