Nogomet

Marchisio: "Španjolska je jaka, ali znamo kako ih pobijediti"

Branimir Korać • nedjelja, 01.07.2012.
Marchisio: "Španjolska je jaka, ali znamo kako ih pobijediti"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Odbrojavaju se sati do početka završnog susreta na ovogodišnjem Europskom nogometnom prvenstvu. Španjolska i Italija odlučit će o prvaku Europe, a Talijani u susret ulaze puni optimizma i s vjerom u pobjedu...

Jedan od ključnih talijanskih igrača u večerašnjem dvoboju mogao bi biti odlični veznjak Claudio Marchisio. Marchisio igra odlično tijekom cijelog turnira i očekuje se nastavak takve forme i u finalu. Tamo će zaigrati protiv odličnih španjolskih veznjaka, no straha nema. Vjeruje kako njegova reprezentacija može do pobjede.

"Španjolska je izuzetno jaka reprezentacija, no već smo igrali protiv njih u skupini i znamo kako ih pobijediti. Neću odavati tajne iz svlačionice, sve ćete vidjeti na terenu", poručio je Marchisio.

Ulazak Talijana u finale nakon grupne faze natjecanja nije bio baš najočekivaniji rasplet, a Marchisio za to krivi i medije koji su ih kritizirali i uoči turnira i tijekom njegovog trajanja.

"Bili smo na udaru kritika i nakon Rusije, ali i nakon remija s Hrvatskom. No sve to nas je dodatno ujedinilo i ojačalo, pokazali smo karakter, a sve te kritike su na kraju prerasle u pohvale."

"Samopouzdanje nam je raslo s vremenom, iz utakmice u utakmicu smo bili sve samouvjereniji. Teško nam je bilo i protiv Iraca, ali kada smo napokon pobijedili i prošli skupinu, bilo je sve puno lakše. To nas je jednostavno oslobodilo i zaigrali smo kako znamo. Engleze smo pobijedili na jedanaesterce, ali smo dominirali cijelim susretom, protiv Njemačke smo igrali jako dobro i u finalu smo", dodao je Marchisio.

Igrač Juventusa se prisjeća i teškog razdoblja kada je policija posjetila kamp reprezentacije u vrijeme priprema. Priče oko namještanja utakmica nisu pomogle u pripremama, ali igrači su bili koncentrirani na Euro što dovoljno govori o njihovoj psihi.

"Nije bilo lako, pokušali smo se koncentrirati isključivo na turnir jer je posljednje što smo željeli u tom trenutku raspad. Nakon dvije godine odricanja i teške borbe da bi došli ovdje, bila bi šteta da smo se raspali u ključnom trenutku. Pomalo smo i navikli na te priče o aferama uoči velikih natjecanja, nije to prvi put, već smo pokazali da možemo protiv toga i da imamo karakter."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • etti01.07.2012. u 11:24
    Juve osvojio 2006. u godini skandala - Italija svjetski prvak. Juve osvojio 2012., opet neke pričice po Italiji - Italija europski prvak? Ja kažem vrlo moguće
    etti
  • Obrisan korisnik01.07.2012. u 10:23
    navijam za dobru utakmicu :)
    Obrisan korisnik