Nogomet

Alonso: "Čuli smo kritičare, a sada će imati drugačije mišljenje"

Mišo Gulić • utorak, 03.07.2012.
Alonso: "Čuli smo kritičare, a sada će imati drugačije mišljenje"
Foto: Davor Sajko

Španjolski veznjak Xabi Alonso smatra kako je Furija na najbolji mogući način, uvjerljivom pobjedom nad Italijom u finalu Eura, odgovorila kritičarima koji su smatrali da igra dosadan nogomet.

Sjajnom predstavom i uvjerljivom pobjedom od 4:0 nad Italijom, Španjolska se zlatnim slovima upisala u nogometne almanahe, no sve do finalnog ogleda trpjela je kritike zbog neatraktivnog nogometa i igre bez izrazitog napadača.

U razgovoru za službenu stranicu Fife na isto se osvrnuo i ponajbolji svjetski veznjak Xabi Alonso: "Slušali smo kritike i vidjeli što se piše po novinama. To se događa, ali sada i oni već imaju drugo mišljenje."

David Silva, Jordi Alba, Fernando Torres i Juan Mata su svojim golovima zapečatili sudbinu Azzura, a ujedno je to bila i najuvjerljivija finalna pobjeda na nekoj od najvećih nogometnih smotri.

Španjolci već sada imaju motiva na pretek s obzirom da je Svjetsko prvenstvo u Brazilu za dvije godine, a prilika je to i za rekordni četvrti veliki naslov u nizu, međutim, Alonso ne osjeća veliki pritisak zbog toga: "Nemam osjećaj da imamo obvezu osvajanja novih trofeja, ali svjesni smo što se očekuje od nas. Možda smo četiri godine ranije više uživali u naslovu najboljih, jer nam je bio prvi veliki trofej, što je i razumljivo."

"Sada je potrebno neko vrijeme da se sve slegne. Nije sada trenutak za razmišljati o budućnosti, jer za to će biti vremena u narednim mjesecima", dodao je za kraj Realov veznjak.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2012. u 17:35
    tocno johnny... on najvise od svih fali Liverpoolu... koliko god su pokusavali dovesti nekog slicnog nisu uspjeli... nije mi samo jasno da Aquilani nije prosao u Liverpoolu, po meni solidna zamjena za Alonsa ... ocito treneri misle drukcije hehe
    Obrisan korisnik
  • johnny00803.07.2012. u 15:50
    eh,da je osta u liverpoolu :'(
    johnny008
  • Obrisan korisnik03.07.2012. u 15:14
    The man, the myth, the legend. Najdraži igrač Furije. Nikada se ne svađa, uvijek sportski pruža ruku nakon grubljih startova, ne prigovara sucima. A još igra odličan, čvrst i konkretan nogomet.
    Obrisan korisnik