Nogomet

Bilić: "Gledajući finale, miješali su mi se tuga i ponos"

Branimir Korać • utorak, 03.07.2012.
Bilić: "Gledajući finale, miješali su mi se tuga i ponos"
Foto: Kristijan Komarica

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić već se oprostio od reprezentacije i posve je posvećen moskovskom Lokomotivu. Bilić sa svojim novim klubom na Pohorju odrađuje pripreme za novu sezonu u kojoj se od Lokomotiva očekuju velike stvari...

Dojmovi s Europskog prvenstva još se nisu posve niti slegnuli, a Slaven Bilić je morao dalje za poslom. Nakon hrvatske reprezentacije, slijede izazovi s moskovskim Lokomotivom, njegovim prvim klubom nakon posla u HNS-u. Pohorje je mjesto otkud Bilić i njegova momčad kreću u novu sezonu. Iako je Euro iza nas, izbornik nije mogao preskočiti razmišljanja o najjačem ovogodišnjem nogometnom natjecanju.

"Nije bilo lako gledati finale Španjolaca i Talijana. Osjećaji su bili podijeljeni jer smo i s jednima i drugima bili dobri. Miješali su mi se tuga i ponos, tko zna, da je Rakitićeva lopta završila u mreži ili da je sviran jedanaesterac nad Ćorlukom, možda bismo mi bili tamo", rekao je Bilić.

Bilić nije mogao zaobići niti pitanje o ocjeni svog mandata. Dok je on sebi dao čistu peticu, Josip Šimunić ga je otvoreno iskritizirao i dao mu - jedinicu.

"Sa Šimunićem sam više puta razgovarao, tako sam odgojen. A priče o tome da nismo bili hrabri i da nismo igrali dobro sa Španjolskom i Italijom mogu pričati ili neznalice ili oni koji nemaju pojma o nogometu. Meni osobno Šimunić i nitko drugi nije rekao ništa, no to je trenerski posao, ne mogu svi igrati."

Na klupi reprezentacije će ga zamijeniti najvjerojatnije Igor Štimac, a Bilić kaže kako budući izbornik može računati i na njegovu pomoć.

"Naravno da ću biti tu, spreman pomoći i porazgovarati. Ćorluka je, uostalom, važan igrač reprezentacije i bit će u Lokomotivu, stoga kontakt će biti vjerujem od obostrane koristi. Ja nisam protiv nikoga, spreman sam pomoći budućem izborniku", dodaje Bilić.

Bivši izbornik ima pozitivno mišljenje i o Davoru Šukeru kojeg vidi kao veliko pojačanje u lobiranju za hrvatske pozicije.

"Davor je veliko ime, cijeli svijet zna za njega. Jedan je od najpoznatijih Hrvata i vrata će mu svuda biti otvorena. Međutim, niti on nije svemoguć, trebat će mu sreća i pomoć da odradi posao na pravi način. Ukoliko bude okružen sposobnim i pametnim ljudima, može napraviti puno", smatra Bilić.

Što se tiče Lokomotiva, od samog starta si je postavio visoko letvicu.

"Nisam ovdje kako bih završio kao sedmi, od samog početka želim ići po naslov prvaka. U razgovoru s predsjednicom, postavljen je cilj rušenja dominacije Zenita kroz tri godine, potrudit ću se da to što prije ispunim."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 10:54
    Mislim da tuitamo miješa dva kluba - jedan koji je tu, Lokomotiva Zagreb, i drugi koji je tamo, Lokomotiv Moskva.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 01:47
    Možda sam i ja polupismen, ali ne vidim što je polupismeno u tom što citiraš?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2012. u 23:17
    ja ne znam tko pise ove clanke (znam sad, branimir korac) ali je ovo polupismeno. citiram "posve je posvećen moskovskom Lokomotivu", "slijede izazovi s moskovskim Lokomotivom"
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2012. u 21:27
    ajde sammire , znamo da da si ljut sta nisi dobio poziv...ne trebas po forumima sirit nezadovoljstvo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2012. u 19:42
    Gledajući tebe Slavene kako si daješ čistu peticu za minulih 6 godina moram priznat da su se i meni mješali osjećaji. Ali oni vezani za probavu. Prošlo je već neko vrijeme od toga ali nikako mi ne ide u glavu ta njegova zadnja presica.. Stvarno ne znam što mu je trebao takav izljev taštine i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik