Ostali sportovi

Perković: "Treći hitac me posve iscrpio, sada sve podređujem Londonu"

Branimir Korać • utorak, 03.07.2012.
Perković: "Treći hitac me posve iscrpio, sada sve podređujem Londonu"
Foto: FaH

Sandra Perković se vratila iz Helsinkija s Europskog prvenstva sa zlatnim odličjem. Po povratku je na konferenciji za novinare progovorila o dojmovima i planovima za budućnost...

Europsko prvenstvo u Helsinkiju Sandri Perković je donijelo više stresa nego što se to očekivalo. Najbolja svjetska diskašica uspjela je doći do naslova prvakinje Europe, međutim u prva dva hica nije uspjela ostvariti rezultat i ušla je u veliki rizik. Treći hitac je bio ispravan i donio joj je na kraju naslov prvakinje Europe.

"Treći hitac me je potpuno iscrpio. Nisam više imala snage za bilo kakav jači rezultat, sve sam dala za taj hitac. U petak sam u Parizu na Dijamantnoj ligi, međutim ne znam što mogu očekivati tamo, ne očekujem baš neki veliki rezultat nakon Helsinkija. Pariz, treninzi, Monako, treninzi pa London. London je u prvom planu, sve ostalo nije toliko važno", najavila je Sandra.

Sandra je dodala kako još nije posve zadovoljna tehnikom jer joj se ne smiju događati stvari kao u Helsinkiju.

"Nije bilo dobro s tehničke strane jer mi se ne smije događati da toliko pogađam mrežu. Moram još malo poraditi na tehnici prije Londona i vjerujem da ću tamo biti prava. Sada sam jedna od šest atletičarki koje su obranile europsko zlato, potrudit ću se osvojiti i sljedeće pa da tako ostanem sama na vrhu", dodala je.

Što se tiče Londona, tamo je očekuje vrlo težak posao.

"Ma tamo prvo moram proći kvalifikacije pa ćemo vidjeti što i kako dalje. Bit će strašna konkurencija, četiri cure su ove sezone bacile preko 68 metara, a barem ih desetak baca preko 65 metara. U Pekingu je za zlato bilo dovoljno 63 metra, ovdje će biti daleko teže", završila je Perković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 11:04
    Vjerujem da ju je iscrpio.Jer ostao je još jedan pokušaj
    Obrisan korisnik