Ostali sportovi

Cleveland lakše nego očekivano protiv O'sa

Filip Jukić • ponedjeljak, 02.07.2012.
Cleveland lakše nego očekivano protiv O'sa
Foto: Filip Jukić

Počeo je srpanj, američki dan nezavisnosti je pred vratima, a time i velike vrućine diljem stadiona MLB-a. Više zbog dobrih igara nego zbog brojki na kalendaru sve toplije postaje u svlačionici Angelsa, dok se palice određenih klubova, visokim temperaturama unatoč počinju "hladiti".

Toronto - LA Angels (7:9, 7:5, 11:2, 6:10)

Angelsi iz Anaheima igraju odličan baseball u protekla tri tjedna. Nakon što su vrhunskim igrama porazili Baltimore na njegovom terenu prošlog tjedna, daleko od ukupnog slavlja nisu bili niti na gostovanju u Kanadi. I dok će treći susret serije Mike Scioscia i njegovo društvo htjeti zaboraviti što prije, u njenom ostatku su opet igrali na visokom nivou te su s domaćim Blue Jaysima podijelili pobjede. Neutralnoj publici vjerojatno najzanimljiviji susret dvoboja odigran je odmah na otvaranju kada je Mark Trumbo s dva udarca i tri RBI-a odveo goste do pobjede od 9:7.

NY Yankees - Chicago White Sox (3:4, 7:14, 4:0, 4:2)

Na ballparku u Bronxu snage su odmjerili lideri centralnog i istočnog AL-a. Nakon što su gosti iz Chicaga u prva dva susreta serije iskoristili brojne ozljede unutar bacačke rotacije domaćina te dobrom igrom došli do slavlja, Yanksi su s četiri runa u preostala dva ogleda uspjeli doći do podjele serije te tako održati razliku od šest pobjeda pred prvim pratiteljem u diviziji. Drugi i najefikasniji susret serije, u kojem je čak osam od ukupno deset igrača gostiju koji su sudjelovali u utakmici ubilježilo barem jedan RBI u svoju statistiku, pripao je Soxima.

LA Dodgers - NY Mets (2:3, 0:9, 0:5, 8:3)

Dodgersima fali Matt Kemp, Dodgersi bez Matta Kempa naprosto ne mogu, a kao najbolji dokaz toga poslužila je serija protiv Metsa u kojoj je losandželeska ekipa postigla tek dva runa u prva tri susreta dvoboja. Ipak, da gosti iz New Yorka ne bi došli do "metle" na ranije ove sezone neosvojivoj tvrđavi, u najvećoj mjeri pobrinuo se bacač Clayton Kershaw, koji je u sedam izmjena koliko je bacao Metsima dopustio tek jedan run (ostala dva su bila van njegove odgovornosti) uz pet udaraca i devet strikeouta. U toj zadnjoj utakmici serije Dodgersi su slavili rezultatom 8:3, dok je ukupni rezultat prva tri susreta bio 17:2 u korist gostiju.

Ostale serije

Boston Red Soxi ostvaruju svoj cilj koji su si zadali nakon katastrofalnog starta, a taj je bio da do All-Star pauze dođu do nevelikog zaostatka za liderom divizije te da onda pokušaju napasti vrh. Nakon podjela pobjeda u Seattleu oni sada drže sredinu divizijske ljestvice sa šest pobjeda zaostatka za Yankeesima te u idućoj seriji idu tražiti ukupnu pobjedu na gostovanju u Oaklandu. Cleveland je pak neočekivanom lakoćom došao do pobjedničke serije u Baltimoreu slavivši u tri od četiri susreta.

Raketnog vatrometa će narednih dana biti diljem SAD-a, ali zasigurno i onog u igračkom smislu na terenima najjače bejzbolske lige svijeta. Tako će lideri centralnog AL-a, White Soxi dočekati momčad s trenutno najviše pobjeda u čitavom MLB-u, Texas Rangers, dok će Nationalsi na svom terenu ugostiti Giantse iz San Francisca. Dobrih poteza zasigurno neće nedostajati niti na Floridi gdje će Raysi dočekati Yankeese, kao niti u Clevelandu gdje će "palicama mahati" domaći Indiansi i raspoloženi Angelsi.

MLB, rezultati, 1. srpnja:
Miami - Philadelphia 5:2
Baltimore - Cleveland 2:6
Atlanta - Washington 4:8
Tampa Bay - Detroit 3:5
NY Yankees - Chicago White Sox 4:2
Milwaukee - Arizona 2:1
Minnesota - Kansas City 10:8
St. Louis - Pittsburgh
Chicago Cubs - Houston 3:0
Toronto - LA Angels 6:10
Colorado - San Diego 0:2
San Francisco - Cincinnati 4:3
Seattle - Boston 1:2
Texas - Oakland 1:3
LA Dodgers - NY Mets - 8:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!