Nogomet

Eduardo i Kalinić strijelci u uvjerljivim pobjedama

Branimir Korać • utorak, 03.07.2012.
Eduardo i Kalinić strijelci u uvjerljivim pobjedama
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Serijal pripremnih utakmica nastavljen je i danas, a Hrvati su bili u važnim ulogama u nastupima ukrajinskih klubova. Eduardo da Silva i Nikola Kalinić bili su strijelci u pobjedama Šahtara i Dnipra dok je Niko Kranjčar asistirao za pogodak Dynama...

Šahtar i Dnipro upisali su visoke pobjede u pripremnim susretima. Momčad iz Donecka pregazila je Thun sa 6:0 dok je Dnipro s 3:0 bio bolji od Kapfenberga. Drugi dio ekspedicije kijevskog Dynama je igrao protiv Anorthosisa, gubio je 3.1 kada je susret prekinut odlukom suca jer se počelo igrati prilično grubo.

Od prve minute u sastavu Šahtara bili su Eduardo da Silva i Darijo Srna i obojica su odradili 45 minuta. Upravo Eduardo je otvorio seriju pogodaka Šahtara i to već u trećoj minuti, a Ukrajinci su protiv neraspoloženih Švicaraca već nakon 19 minuta igre imali 3:0. Nakon Eduardovog pogotka, u 14. minuti Luthi je pogodio svoju mrežu, a u 19. je Costa povisio na 3:0.

Trener Mircea Lucescu je u drugom dijelu promijenio cijelu postavu, no Šahtar je unatoč tome postigao još tri pogotka. Strijelci su bili Seleznjov dvaput te jednom Gai.

Istovremeno su svoj susret igrali i Kapfenberg i Dnipro, a i u ovom susretu su uspješniji bili Ukrajinci. Austrijanci su poraženi s visokih 3:0, a i ovdje je manje-više sve riješeno već u prvih 45 minuta.

Dnipro je poveo u 30. minuti preko Giuliana, a deset minuta kasnije na 2:0 je povisio Mateus. Konačnih 3:0 postavio je naš reprezentativac Nikola Kalinić u 77. minuti susreta.

Kalinić je bio jedan od rijetkih igrača koji su odradili svih 90 minuta dok je Ivan Strinić u igru ušao u 58. minuti.

Za razliku od Dnipra i Šahtara, ovo nije bio dobar dan za kijevski Dynamo. Naime dio momčadi je poražen u prvom susretu od našeg prvaka zagrebačkog Dinama, dok je ostatak momčadi u kasnijem terminu igrao protiv ciparskog Anorthosisa. Susret se nije dobro odvijao po Kijevljane, igrala se 57. minuta kada je dogovorno prekinut zbog sve veće grubosti na terenu i sve lošijeg vremena. U tom trenutku su Ciprani vodili 3:1.

Dynamo je poveo u 28. minuti pogotkom Almeide na asistenciju Nike Kranjčara da bi Ciprani napravili preokret pogocima Laborde dvaput i Paula Jorgea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2012. u 22:03
    bas mi je zao sta je zavrsio euro bas sam se bio uživio eh jbg sve lijepo brzo prođe
    Obrisan korisnik