Nogomet

Glasgow Rangers traži dozvolu za natjecanje u drugoj ligi

Ante Zovko • srijeda, 04.07.2012.
Glasgow Rangers traži dozvolu za natjecanje u drugoj ligi
Foto: Ante Pažanin

Klubovi škotske Premier lige odbili su molbu nove tvrtke koja se predstavlja kao likvidirani Glasgow Rangers za natjecanje u prvoligaškom društvu.

Većina članova Premier lige glasovala je protiv sudjelovanja Rangersa odnosno tzv. tvrtke newco koja je registrirana nakon što je originalni klub Glasgow Rangers likvidiran zbog ogromnih dugova.

Izvršni direktor kluba iz Glasgowa Charles Green naveo je u izjavi da će se newco verzija kluba s Ibroxa natjecati u Scottish Premier League, tj. drugoj ligi, ako uvidi da joj to odgovara.

"Duboko smo razočarani što je naša molba za ponovno primanje u SPL odbijena većinom klubova članova. U ovo vrijeme prošlog tjedna, svi mi u Rangersu bili smo svjesni da nećemo biti primljeni uglavnom zbog javnih istupa klubova koji su dali do znanja da nas neće poduprijeti", rekao je Green.

Rangers će sada podnijeti molbu za natjecanje u drugoj ligi, što moraju odobriti klubovi članovi tog natjecanja. Ako ne uspije, ići će u četvrtu ligu.

Tri četvrtine navijača Rangersa vlasnika godišnje ulaznice glasovalo je za odlazak četvrtu ligu, ali Green je naglasio da se želi natjecati u što je što višem rangu.

Proteklih dana pojavila su se upozorenja da bi Premier liga u slučaju da Rangers završi u najnižem rangu izgubila oko 16 milijuna funti odnosno da bi polovica premierligaša proglasila stečaj zbog povlačenja sponzora, slabijih televizijskih ugovora i manjka zanimanja navijača.

Zasad nije ni riješeno hoće li Dunfermline, koji je ispao iz Premier lige, ili Dundee, drugoplasirani u drugoj ligi, popuniti upražnjeno mjesto u Premier ligi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ronny198705.07.2012. u 00:11
    meni je zanimljivo kako su navijači glasali, da se klub baci u 4. ligu.... takvu moralnost na ovim prostorima nećemo doživjeti vjerojatno nikad...
    ronny1987
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 20:53
    žalosno je kada propada klub takve tradicije.
    Obrisan korisnik