Tenis

Vekić i Konjuh dvostrukim programom do četvrtfinala Wimbledona

Vedran Babić • srijeda, 04.07.2012.
Vekić i Konjuh dvostrukim programom do četvrtfinala Wimbledona

Hrvatska će u četvrtfinalu Wimbledona u konkurenciji juniorki imati čak dvije predstavnice. To su Donna Vekić i Ana Konjuh koje su u srijedu ostvarile svaka po dvije pobjede. Borna Ćorić je, pak, zaustavljen u drugom kolu muške konkurencije...

Zbog kiše, koja je posljednjih dana remetila program odigravanja mečeva, Donna Vekić i Ana Konjuh morale su u srijedu odigrati dva meča za proboj u četvrtfinale. Obje su na tom putu bile uspješne.

Osmopostavljena Vekić je u drugom kolu sa 6:4, 6:2 bila bolja od Rumunjke Ioane Rosce, a u osmini finala od Nizozemke Indy de Vroome. Za proboj u polufinale Osječanka će igrati protiv 14. nositeljice Francoise Abande iz Kanade.

Konjuh, koja je postavljena za 16. nositeljicu, je u drugom kolu eliminirala Ukrajinku Oleksandru Korašvili (7:5, 6:2), a u osmini finala Montserrat Gonzalez iz Paragvaja (6:4, 6:4). U četvrtfinalu Konjuh će odmjeriti snage s 11. nositeljicom Anett Kontaveit iz Estonije.

Vekić i Konjuh međusobno se mogu susresti jedino u finalu s obzirom da je Vekić u gornjoj polovici ždrijeba, a Konjuh u donjoj.

U konkurenciji juniora Borna Ćorić izgubio je meč drugog kola protiv osmog nositelja iz SAD-a, Mitchella Kruegera 6:3, 7:6 (8).

Foto: Dana Anders

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.07.2012. u 15:04
    Nažalost porazi danas, samo je ana izgubila očekivano od dvije godine starije estonke sa izvrsnim juniorskim rezultatima, a doNNa od mlađe, malo čudno za hype koji je stvorila oko sebe.
    Obrisan korisnik
  • ivananda05.07.2012. u 11:56
    I ovo bi trebalo biti dovoljno da već sad uđe u top10. Ako ne prođe u singlu, ima velike šanse da prođe u dublu. Čak mislim da je i veliki kandidat za naslov u parovima jer je i Benčić odlična igračica.
    ivananda
  • Obrisan korisnik05.07.2012. u 07:52
    kakvo preseravanje s imenom.. doNNa...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.07.2012. u 03:05
    Sretno cure, jedne od najmladih ste natjecateljica a rasturate, respect :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 23:16
    Ajmo cure do HR finala :-))
    Obrisan korisnik