Nogomet

Sović: "Prolaz Slaven Belupa u treće pretkolo neće biti upitan"

Josip Piršljin • četvrtak, 05.07.2012.
Sović: "Prolaz Slaven Belupa u treće pretkolo neće biti upitan"

Slaven Belupo u drugom pretkolu Europske lige igra s pobjednikom susreta Škendije i Portadowna, a njihov prvi ogled otišao je pogledati sportski direktor Koprivničana koji nije ostao zabrinut.

Osvajanjem trećeg mjesta prošle sezone u MAXtv Prvoj ligi Slaven Belupo je izborio nastup u Europi. Farmaceuti se uključuju u drugo pretkolo Europske lige, a tamo će se sresti s boljim iz dva susreta makedonske Škendije i sjevernoirskog Portadowna.

Makedonci su u prvoj utakmici bili domaćini, no nisu uspjeli ostvariti prednost budući da je susret završio neodlučeno bez pogodaka. Dvoboju je prisustvovao i sportski direktor Slavena Roman Sović nakon čega je zaključio kako koprivnički klub ima vrlo dobre šanse.

"Nekoliko igrača Škendije ostavilo je dobar dojam, ali sam uvjeren da je Slaven Belupo bolji i od Sjevernih Iraca i od Makedonaca te da naš prolaz u treće pretkolo neće biti upitan", optimističan je bio Sović.

Prva utakmica igrala se u Kumanovu jer stadion u Tetovu iz kojeg je Škendija nije dobio licencu za Europu. Igralo se po velikoj vrućini pred više od 4.000 gledatelja koji su zdušno bodrili svoju momčad. Iako je Škendija bila znatno bolja i imala više izglednih prigoda, susret je završen bez pobjednika. Sjeverni Irci su igrali jako zatvoreno i samo s jednim isturenim napadačem. Najbolji igrač Portadowna bio je vratar koji je obranio nekoliko odličnih udaraca", rekao je Sović za službenu stranicu Slavena.

Sportski direktor Koprivničana smatra kako je makedonska momčad ipak bliža da izbori oglede sa Slavenom: "Sjeverni Irci su u zapisniku utakmice imali prijavljena svega 14 igrača i došli su bez pričuvnog vratara. Međutim, možda će kod kuće izvesti sastav s novim i kvalitetnijim igračima, što je za sada nepoznanica. No, ako će igrati u sastavu kao u Kumanovu, mislim da Makedonci nisu bez izgleda u uzvratu, bez obzira što su na svom travnjaku odigrali neodlučeno", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.07.2012. u 18:36
    I ja bih volio Makedonce.radi blizine, a osim toga oni igraju "normalan" nogomet ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.07.2012. u 03:33
    Tko god bio mi dalje prolazimo, iako bi mozda bolje bilo da to budu makedonci zbog blizine knama
    Obrisan korisnik