Nogomet

Štimac: "Ne treba očekivati drastične promjene, ali dat ćemo igračima dozu drskosti"

Iz hotela Esplanade:Borna Rupnik • petak, 06.07.2012.
Štimac: "Ne treba očekivati drastične promjene, ali dat ćemo igračima dozu drskosti"
Foto: Ivana Strahija

Igor Štimac i službeno je predstavljen kao novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Govorio je o svojim ciljevima i očekivanjima, a letvica je postavljena visoko...

Na klupi hrvatske nogometne reprezentacije Slavena Bilića naslijedio je Igor Štimac, odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, a osnovni mu je zadatak odvesti nacionalnu selekciju na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Je li liga 16 bila pogreška?

"Tvrdoglav sam, pogotovo kad smatram da sam dobro upoznao probleme hrvatskog nogometa, kroz više funkcija i iz više kuteva. Bio sam spreman na dugoročne projekte jer se takvi problemi nisu mogli rješavati preko noći. Sustav natjecanja je na kraju najmanje bitan, bitni su svi sudionici iza takvog natjecanja. Nisam tašt na kritiku, ali ovo je novi početak. Dajte nam malo vremena da pokažemo tko je bio u pravu, pokažite malo strpljenja da se sudi na osnovu pokazatelja našeg rada".

"Zadovoljstvo mi je, čast i obveza. Iza nas je mnogo uzbudljivih dana, bilo je i dobrih i loših, ali čvrsto vjerujem da je ispred nas još mnogo konstruktivnih, da ćemo Hrvatsku vratiti u dane najvećih radosti i slavlja. Ne mogu jamčiti, ali mogu obećati da ćemo napraviti sve u svojim mogućnostima da Hrvatska ne samo ode u Brazil, nego i da tamo igra vrlo važnu, vrhunsku ulogu", rekao je u svom uvodnom govoru novi izbornik.

"Nadam se da ćemo, u suradnji s novoizabranim vodstvom HNS-a, kojemu čestitam, biti uspješni", dodao je.

Poseban će naglasak biti na motivaciji reprezentativaca prije novih dvoboja: "Najvažnije će mi kao izborniku biti stanje našeg duha, da prije svake utakmice budem svjesni kako je nastajala ova država i kako nam je omogućeno da uživamo u ovim povlasticama".

"Tražit ćemo uvijek i više i bolje. Tome sam uvijek težio i to ću pokušati prenijeti na sve oko sebe. Imali su igrači i sada visoke ciljeve, ali pokušat ćemo im dati dozu drskosti kako bismo pobjeđivali i najveće protivnike. Ne treba očekivati drastične promjene, one mogu donijeti kontraefekt", nastavio je Igor Štimac.

"Najteža kvalifikacijska skupina u povijesti Hrvatske"

Štimcev će stručni stožer biti objavljen naknadno, "nakon završnih razgovora", a pravi će mu izazov biti kvalifikacijska skupina.

"Činjenice govore da je ovo najteža kvalifikacijska skupina u povijesti Hrvatske i najteža od svih skupina za Brazil. No, najbolje smo plasirani, spremno prihvaćamo ulogu favorita, svjesni značaja natjecanja i hrvatskog sudjelovanja na svjetskoj smotri", najavio je Štimac susrete sa Srbijom, Belgijom, Škotskom, Walesom i Makedonijom.

Nekoliko je riječi potom posvetio i svakoj reprezentaciji s kojom će Hrvatska odmjeriti snage.

"Belgija i Srbija su momčadi jednake snage, ali različite važnosti utakmica. Jasno je što će značiti utakmice sa Srbijom i tu moramo pokazati kvalitetu, a ne potencijal. Belgija se diže, ima polet i brzinu, shvatit ćemo ih najozbiljnije moguće", analizirao je.

"Škotska i Wales su neugodni protivnici, ali znamo ćemo se nositi s njima. Makedonija nas je koštala u prošlosti, a protiv njih ćemo u prvoj utakmici morati prezentirati zašto smo favoriti i što se može u budućnosti očekivati od Hrvatske", smatra Igor Štimac.

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 24:2+26
2Poljska 23:303
3Hrvatska 22:203
4Škotska 23:5-20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 24:2+26
2Poljska 23:303
3Hrvatska 22:203
4Škotska 23:5-20

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 280406.07.2012. u 23:03
    tko o čemu štimac ni o čemu. do sada je znao sve o nogometu, sad je već u politici. samo neka igrače ne uvlači u to. dobio je priliku - neka je iskoristi, ali moje mišljenje je da je štimac -izbornik veliki promašaj.
    2804
  • The Phantom06.07.2012. u 20:04
    Samo cipaj: EVO GAAA, EVO GAAA!!
    The Phantom
  • madmax1706.07.2012. u 20:01
    Štimac je par puta kritizirao Bilića kao komentator, sam sebi je jamu iskopao ako doživi neuspjeh ili debakl jer Bilić mu je ostavio sjajne uvjete, momke i rezultate. No kad je već kritizirao neka sada pokaže što može, sada je on na redu.
    madmax17
  • Obrisan korisnik06.07.2012. u 19:13
    Bojim se da se Štimac već polako ograđuje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.07.2012. u 16:10
    Drskost ćemo brusiti na noćnim izascima, gdje će s izbornikom, nekoga lijepo isprebijati!
    Obrisan korisnik