Tenis

Maestralni Federer nadigrao Đokovića za osmo finale Wimbledona

Tea Lokas • petak, 06.07.2012.
Maestralni Federer nadigrao Đokovića za osmo finale Wimbledona
Foto: EPA

Jedan od klasika u muškom vrhunskom tenisu odigran je u polufinalu trećeg Grand Slama u sezoni, no dojam je da je moglo biti i uzbudljivije. Unatoč tome, ljubitelji igre Rogera Federera nakon meča mogu biti zadovoljni prikazanim, dok oni Đokovićevi mogu samo priznati da je s druge strane terena igrao bolji protivnik...

Ždrijeb Wimbledona u polufinalu spojio je najbolje što svjetski tenis u ovom trenutku nudi. Omjer između Rogera Federera i Novaka Đokovića do ovog je susreta bio 14-12 u korist Švicarca, a posljednji put je prije mjesec dana slavio srbijanski tenisač u polufinalu Roland Garrosa. Uzvrat i osveta došli su prilično brzo, što svjedoči dobroj formi nekadašnjeg svjetskoj broja jedan, koji bi pobjedom u finalu mogao ponovno zasjesti na tron.

Nakon prvog sata igre svaki je tenisač na "kontu" imao po jedan set; Švicarac je za prvi set breaknuo za 4:2, dok je Nole uzvratio jednakom mjerom već na startu drugog seta kada je poveo s 2:0. 6:3 na svaku stranu i čvrsta igra s kratkim poenima koja ne prikuje gledatelja za fotelju.

Početni mir uzburkan je u trećem setu, kada je ovaj susret počeo poprimati obrise vrhunskog teniskog dvoboja. Federer je počeo mučiti Đokovića, koji se odlično obranio za 3:3, no drama se nastavlja i Švicarac "njuši" vodstvo te agresivnu igru pretvara u 6:4, nakon 30:40 na servisu Đokovića u pokušaju da ostane u trećem setu.

Na krilima novostečenog vodstva, Federer uzima sljedeća tri gema te bez većeg pritiska dolazi do 4:1 u četvrtom setu. Đoković je do kraja susreta uspio obaviti svoj dio posla, uredno pospremivši svoje servise u "džep", a na servisu protivnika nije imao ozbiljnije prijetnje. Tako je Federer nakon 38 minuta igre u, kako se ispostavilo odlučujućem setu, visoko uzdignuo ruke slaveći povratak u finale turnira kojeg je osvajao već šest puta u karijeri.

Hoće li mu protivnik u finalu biti Jo-Wilfried Tsonga ili britanska nada Andy Murray, doznat ćemo nakon sljedećeg dvoboja na Centralnom terenu All England Cluba.

Wimbledon, polufinale:
Roger Federer (Švicarska, 3) - Novak Đoković (Srbija, 1) 6:3, 3:6, 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH07.07.2012. u 18:00
    Možda novinarka gušta baš na igru Karlovića...
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik07.07.2012. u 11:48
    ''čvrsta igra s kratkim poenima koja ne prikuje gledatelja za fotelju. '' ALO novinar kakve su to izjave...pa nismo gledali Karlovića jučer!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.07.2012. u 11:33
    hahah nemreš to reći pa nadal je prije 4 , 5 godina u trenutcima dok je federer igro najbolji tenis u životu  gubio od njega u wimbledonu u pet setova i i dobivao ga
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.07.2012. u 09:33
    Protiv jucerasnjeg nastupa Federera, mislim da Nadal ne bi osvojio ni 5 gemova.
    Obrisan korisnik
  • danchy06.07.2012. u 23:29
    GOAT
    danchy