Tenis

Federer: "Odigrao sam strašno dobro"

Lovro Štrbinić • subota, 07.07.2012.
Federer: "Odigrao sam strašno dobro"
Foto: EPA

Roger Federer u polufinalu Wimbledona svladao je Novaka Đokovića i izborio još jedno finale u All England Clubu. Švicarac je igrom podsjetio na svoja najbolja izdanja, što je i sam zaključio nakon meča...

Pobjedom u četiri seta nad Novakom Đokovićem Švicarac Roger Federer došao je u priliku da se u nedjelju bori za svoj sedmi naslov u Wimbledonu, odnosu 17. Grand Slam naslov u karijeri. Za ulazak u finale pružio je ponajbolju vlastitu izvedbu u tekućoj sezoni.

"Odigrao sam strašno dobar meč. Bilo mi je pravo zadovoljstvo igrati, makar moram priznati da je iza mene jako težak Wimbledon. Bilo je jako teških dana i suparnika, ali uz malo sreće, ali i dobrog tenisa sam došao u finale", zaključio je Federer nakon polufinala.

Roger ima priliku eventualnom pobjedom u nedjeljnom finalu protiv Murraya preuzeti prvu poziciju na svjetskoj ljestvici, a za to će mu biti potrebna igra od petka, za koju je sam rekao: "Na trenutke sam zaista igrao sjajno."

Đoković je u jednom trenutku prijetio preokretom u meču, ali na kraju ipak nije uspio u tome i mora je čestitati suparniku: "Znao sam da će Federer biti na visokoj razini. To se od njega očekuje kada dođe polufinale ili finale Grand Slama. I bio je stalno na visokoj razini za razliku od mene. Imao sam mnogo uspona i padova tijekom meča i logično je da sam bio kažnjen."

Prvi igrač svijeta analizirao je što mu je nedostajalo za bolji rezultata u polufinalu turnira kojeg je prošle godine osvojio. "Nije u meni danas bilo konstante i imao sam izuzetno slab postotak prvog servisa. Tako se ne može protiv Rogera", poručio je na kraju Đoković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Krokodil07.07.2012. u 13:18
    Moglo bi mu se desit i da igubi jel nije vise konstantan kao prije, ali ako i Skot dobije, nakon 38-e ne dobiva Englez nego Skot :-))) (makar osobno ide mi na zivce i on) ... kad se odcijepe 2014-e bit ce zabavno...
    Krokodil
  • gerrard07.07.2012. u 12:04
    ako izgubi od murrya, to treba uvrstit u popis modernih svjetskih čuda umjesto, pr. eiffelovog tornja
    gerrard
  • ALGHAZANTH07.07.2012. u 11:23
    Samo neka u finalu ispraši onog prepotentnog Škota i svi sretni i zadovoljni... naravno osim publike.
    ALGHAZANTH
  • Mithrandir07.07.2012. u 11:02
    Strašan meč!! Federer je igrao kao u najboljim danima.
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik07.07.2012. u 10:36
    to kralju!
    Obrisan korisnik