Tenis

Murray: "S obzirom na to tko je Federer, bit će manji pritisak na meni"

Lovro Štrbinić • subota, 07.07.2012.
Murray: "S obzirom na to tko je Federer, bit će manji pritisak na meni"
Foto: EPA

Andy Murray pobjedom nad Tsongom izborio je finale Wimbledona i postao prvi Britanac nakon 74 godine u samoj završnici tog turnira. Škot, međutim, smatra kako pritisak u nedjelju neće biti na njemu nego na Federeru.

Nakon dva finala na Australian Openu i jednom na US Openu, Andy Murray uspio je ući i u finale Wimbledona te će u nedjelju pokušati ostvariti želje mnogih Britanaca. No, misli da tom meču neće biti pod većim pritiskom od svog protivnika.

Za početak se Škot osvrnuo na polufinalni ogled protiv Tsonge: "Bio je ovo krajnje neizvjestan meč. Odlučila je jedna ili dvije lopte. Da su se okrenule na drugu stranu, igrali bi peti set i tko zna kako bi ovaj meč završio. Bio sam dobar u prva dva seta, fantastično servirao i držao kontrolu igre u svojim rukama."

Vezane vijesti

"No, od trećeg seta se nešto promijenilo u igri, više zbog Tsonge koji je počeo igrati sjajno. Pogađao je svaki udarac i na kraju se to pretvorilo u zaista dobar meč", nastavio je Murray uoči ogleda s Federerom u nedjelju.

"Od mene se ne očekuje da pobijedi, ali mogu to, ako odigram dobro. No, s obzirom na to tko je Federer, bit će manji pritisak na meni", mišljenje je četvrtog igrača svijeta, koji otkriva kako ga mečevi poput ovog pune energijom i zaključuje: "Prepun sam optimizma, ali i želje za uspjehom."

Nekoliko riječi o izgledima u finalnom susretu ponudio je i Jo-Wilfried Tsonga. "Bit će teško za Andyja jer se mora oporaviti od prethodna dva susreta. Na kraju polufinalnog je izgleda prilično umorno pa ne znam u kakvom će fizičkom stanju biti. No, nadam se da će se opraviti i imati izgleda protiv Federera, izjavio je Francuz.

Također, i Tsonga smatra kako će u finalu Murray moći igrati s manjim pritiskom. "U finalu je, odradio je dobar posao, a sad je sve ostalo bonus za njega. Siguran sam da će igrati samo za sebe, a ne za sve te ljude", na kraju će poraženi polufinalist.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.07.2012. u 11:51
    Enciklopedijski primjerak pile naopako. Slično kao i Đoković prije susreta s Feđom: Nemam što izgubiti. Aha, samo jednu sitnicu, prvo mjesto na svijetu ako ovaj osvoji.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.07.2012. u 17:59
    Ma igrat ćeon pod puno većim pritiskom nego Fedex, to on sam sebe tješi.
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH07.07.2012. u 17:58
    Kako on serucka, pa Federer je ovakvih finala odigrao više nego što Murray ima godina. Ne vidim nikakvog pritiska za Federera, ako bude igrao kao protiv Đokovića pomest će ga na terenu.
    ALGHAZANTH
  • The Phantom07.07.2012. u 17:05
    Mislim da bi Murray moga iznenadit. Uz puno sriće,znanja i da Federer ima loš dan, možda bi mu i moga uzet set.
    The Phantom
  • madmax1707.07.2012. u 15:11
    Pila naopako i to loša pila :) prvi britanac u finalu nakon cirka 100g. koji nikada nije osvojio GS a pritisak će biti na starcu koji se naosvajao GS-ova za 3 života lol nemoj me nasmijavat.
    madmax17