Rukomet

Goluža: "Ukoliko bude Balić dobro igrao, bit ću lud ako ga ne povedem na OI"

Zvonka Keliš • nedjelja, 08.07.2012.
Goluža: "Ukoliko bude Balić dobro igrao, bit ću lud ako ga ne povedem na OI"
Foto: Martina Oštrić

Hrvatska rukometna reprezentacija u Poreču je u svojoj prvoj pripremnoj utakmici za Olimpijske igre u Londonu porazila reprezentaciju Švedske sa šest pogodaka razlike, a samim ogledom te onime što su igrači pokazali zadovoljan je bio izbornik Slavko Goluža, ali i najbolji hrvatski strijelac večerašnjeg susreta, Damir Bičanić.

Pripreme hrvatske rukometne reprezentacije stigle su do treće faze u kojoj je izabranike Slavka Goluže dočekala i prva prijateljska, točnije, test utakmica, ona u Poreču s reprezentacijom Švedske. U dvorani Žatika hrvatski je izbornik provjerio spremnost svojih igrača koji su sa šest pogodaka razlike (31:25) slavili u svom prvom prijateljskom susretu pred Olimpijske igre u Londonu.

Izbornik hrvatske reprezentacije, Slavko Goluža, netom nakon susreta sa Švedskom mogao je biti zadovoljan viđenim te je kratko kazao: "Cilj je bio da svi dobiju minutažu te da ispune određene zadatke koji su im postavljeni. Mislim da je sve što je dogovoreno na koncu i odrađeno. Sada znamo gdje smo, ali i na čemu još trebamo poraditi."

Zadovoljan je Goluža bio i onime što je do sada u procesu treninga, ali i u večerašnjem ogledu pokazao najbolji hrvatski rukometaš Ivano Balić: "Ivano trenira jako dobro, vidi se na njemu veliki motiv te sam za sada zadovoljan. Ima jako dobru bazu, ali sve će ovisiti o njegovoj formi. Ako bude dobro igrao, bit ću lud čovjek ako mu ne budem dao da igra na Olimpijskim igrama. Vidim da ima veliku želju za dokazivanjem, ali ipak to treba dokazati i na terenu", zaključio je hrvatski izbornik.

Najbolji hrvatski strijelac ogleda sa Šveđanima, Damir Bičanić, također je imao razloga za zadovoljstvo kako susretom tako i dosadašnjim pripremama za London: "Nije mi bitno što sam najbolji strijelac utakmice, bitno je da je svaki igrač odigrao 15-20 minuta u susretu te da smo raspodijelili minutažu kako se ne bi previše umarali", izjavio je Bičanić te je dodao: "Trenutno smo u fazi uglavnom fizičke pripreme i polagano napredujemo. Ipak, sam osjećaj je fenomenalan kao i uvijek, ali važniji je cjelokupni dojam nego sam rezultat."

Na Olimpijske igre u London putovati može tek malen broj igrača, točnije, njih 14 te jedan igrač koji će biti rezerva, a sam Bičanić nada se da je do sada na pripremama, ali i u večerašnjem susretu pokazao što uistinu zna i može: "Nadam se da sam korak bliže Londonu, osjećam se fenomenalno na treninzima pa sam se tako osjećao i na ovoj utakmici. Smatram da imam kvalitetu da pomognem reprezentaciji, a san snova mi je otići na Olimpijske igre te se nadam da će tako i biti", kazao je Bičanić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.07.2012. u 11:47
    Kakva je ovo idiotna izjava?? Balić i ozlijeđen treba ići na Olimpijske!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.07.2012. u 08:42
    Eh,da nam je ostao Lino Červar..:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.07.2012. u 08:22
    Previše je ovo uz ove vrućine, provocirati Balića , provocira oni hrvatski rukomet na žalost i štetu i sporta i rukometa.
    Obrisan korisnik
  • cameosis09.07.2012. u 01:36
    ovaj goluža je skinuo koju kilu, ali izgleda mu je i mozak malo srmšavio! ne baljezgaj, momče: balić i da je u komi mora biti u ekipi, zato šuti i klanjaj mu se!
    cameosis
  • Obrisan korisnik09.07.2012. u 01:19
    Klasično provociraanje(pozitivno) igrača kroz medije...
    Obrisan korisnik