Tenis

Federer: "Na kraju sam samo bio sretan što je gotovo i što je pritisak napokon nestao"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 09.07.2012.
Federer: "Na kraju sam samo bio sretan što je gotovo i što je pritisak napokon nestao"
Foto: EPA

Roger Federer vratio se na vrh svjetskog poretka osvajanjem svog sedmog Wimbledona. Poslije meča osvrnuo se i na proteklo razdoblje, i na svog suparnika...

Nakon što je na titulu s nekog Grand Slam turnira čekao još od Australije 2010. godine, Roger Federer uzeo je naslov u Wimbledonu. Andy Murray osvojio je prvi set, no sljedeća su tri pripala Švicarcu.

"Igrao sam dosta dobrog tenisa i u protekle dvije godine. No, želio sam osvajati trofeje, a ne gubiti u četvrtfinalima i polufinalima. Moje je samopouzdanje raslo prije puta u Pariz te sada u London. Tada sam shvatio da je u ovoj, 2012. godini, moguće mnogo toga", rekao je Federer poslije slavlja.

Federer je 2009. godine dobio blizanke te podsjetio kako je i to utjecalo na njegove izvedbe na terenu: "Ljudi ponekad zaborave da imam djecu, a to se ogroman utjecaj na moj život. Na kraju ipak mislim da mi je i to bilo od velike pomoći jer igram ponajbolji tenis u životu. Međutim, bilo je vrlo izazovno žonglirati sa svim obvezama, a iz grešaka sam učio. Nije bilo lako, priznajem".

"Ova je pobjeda ostvarenje sna i za mene i za moju obitelj. Pobjeda je velika", dodao je.

Andy Murray nije uspio obradovati britansku publiku, no Federer je uvjeren kako će biti prigode i za njegovo veselje.

"Mislim da se Murray savršeno nosio s izazovom Wimbledona. Duboko vjerujem da će i on osvajati naslove na Grand Slam turnirima, i to više od jednog. Iskreno mu želim sve najbolje jer se iznimno trudi", rekao je.

Federer je otkrio kako je podršku dobio i od Tigera Woodsa - "lijepo je kada drugi velikani vjeruju u mene, to mi je poticaj" - te kako je ipak osjećao veliki pritisak u finalu.

"Ova mi titula još nije sasvim 'sjela'. Trudio sam se biti usredotočen na svaki trenutak tako da sam na kraju samo bio sretan što je gotovo i što je pritisak napokon nestao", zaključio je švicarski tenisač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.07.2012. u 20:25
    Sportska ikona!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.07.2012. u 11:44
    Privilegija ga je gledati!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.07.2012. u 11:25
    Jedan od najvećih sportaša ikada,bez ikakve mrlje u svome životu.U potpunosti je zaslužio.
    Obrisan korisnik