Košarka

Bogdanović i sljedeće sezone u dresu Fenerbahčea, NBA na čekanju

Branimir Korać • utorak, 10.07.2012.
Bogdanović i sljedeće sezone u dresu Fenerbahčea, NBA na čekanju
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski reprezentativac i jedan od najboljih igrača turskog Fenerbahčea, Bojan Bogdanović, pričekat će barem još jednu sezonu na odlazak u NBA. Iako su vođeni razgovori oko njegovog prelaska u Brooklyn Netse, iz turskog kluba su potvrdili da Bogdanović ostaje...

Fenerbahče je dobio najveće pojačanje uoči sljedeće sezone ostankom Bojana Bogdanovića. Hrvatski reprezentativac je bio na radaru Brooklyn Netsa koji posjeduju njegova NBA prava, međutim do konkretizacije posla nije došlo i Bogdanović će i naredne sezone ostati u Turskoj.

Problem u odlasku Bogdanovića u NBA predstavlja njegov ugovor s Fenerbahčeom. Netsi mogu platiti tek 500 tisuća dolara odštete s tim da Bogdanović mora pokriti ostatak koliko Fenerbahče zahtjeva. Netsi su bili prilično rastrošni u ovom prijelaznom roku stoga ne može očekivati veći ugovor od rookie ugovora s obzirom da je Teletović već potpisao MLE ugovor.

"Vrlo je mala mogućnost da će Bojan ovo ljeto doći u Netse. Neću reći sa stopostotnom sigurnošću, ali i sljedeću sezonu će provesti u Turskoj. Ovo nije odustajanje Netsa od Bojana, već samo odlaganje neizbježnog, postat će član Netsa", izjavio je Bogdanovićev menadžer Marc Cornstein.

S druge strane, Turci su već potvrdili kako Bogdanović i sljedeće sezone ostaje u Fenerbahčeu. Potvrdio je to Kemal Dincer, sportski direktor Fenerbahčea u razgovoru za Hurriyet.

Bogdanović je prošle sezone bio jedan od najboljih i najkonstantnijih igrača Fenerbahčea, a u Euroligi je u prosjeku ubacivao 13 poena uz 50 posto šuta iz igre i 41 posto šuta za tri poena. Njegov ostanak zasigurno će puno značiti Fenerbahčeu, a Netsi i Bogdanović za objavu suradnje će se strpiti još godinu dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10821.07.2012. u 22:26
    meni je draze da igrac poput Bojana igra kljucnu ulogu u klubu koji ima neke pretenzije u evropskoj kosarci, nego da grije klupu u NBA. A evropska klupska kosarka je sva jacija tako da ima dosta mogucnosti za "kaljenje" za nase igrace
    narada108
  • Obrisan korisnik10.07.2012. u 19:37
    A razumijem ga ali da boli to što nemamo nijednoga igrača u najjačoj ligi svijeta BOLI ! 
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.07.2012. u 19:34
    Bogdanović je sjajan šuter, a u Netsima bi ove sezone samo sjedio. Strašni su na tim pozicijama, i nikad ne bi prelazio 10 minuta, što bi bilo štetno za njega.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.07.2012. u 16:19
    Ipak još čekamo na Hrvata u NBA
    Obrisan korisnik
  • Papa Bear10.07.2012. u 15:23
    OK, Nyetsi su produžili sa SF Geraldom Wallaceom ugovor na sljedeće 4 godine, ugovor jednake dužine ima i dovedeni SG Joe Johnson, tako da Bogdanović nema šta tražiti u Nyetsima sljedeće 4 godine, osim ako mu nije cilj provesti vrijeme u NBA grijući klupu.
    Papa Bear