Košarka

Krunoslav Simon novo pojačanje Unicaje

Branimir Korać • utorak, 10.07.2012.
Krunoslav Simon novo pojačanje Unicaje
Foto: Kristijan Komarica

Priča koja traje već dugo dobila je svoj epilog. Krunoslav Simon napokon je postao igrač Unicaje, kluba s kojim je pregovarao još zimus, no tada posao nije konkretiziran...

Nakon završetka prošle sezone bilo je izvjesno kako će Krunoslav Simon napustiti redove Zagreba. Hrvatski reprezentativac je još zimus bio na korak od odlaska iz kluba, međutim dogovor nije postignut, a bio je samo prolongiran do ovog ljeta.

Nakon završetka sezone, kontakti su ponovno uspostavljeni, posebno nakon što je Unicaja postavila za prvog trenera Jasmina Repešu i Simon se pridružio svom bivšem suigraču Luki Žoriću s kojim je odlično funkcionirao i u dresu Zagreba.

Prelazak Simona u redove Unicaje je dobra vijest i za njega i za reprezentaciju, tamo će biti na oku aktualnom izborniku Repeši, igrat će u jakoj ligi i u dobrom klubu. S obzirom da je Zagreb ostao bez regionalne lige, njegov ostanak u Trnskom je bio posve nerealan i često spominjani odlazak u Unicaju se pokazao kao realna opcija.

Simon je prošle sezone najbolje brojke ostvarivao u hrvatskom prvenstvu gdje je u prosjeku ubacivao 18.3 poena, u regionalnoj ligi je bio na prosjeku od 15 poena, a u Euroligi na 13.3 poena po susretu.

Unicaji će se priključiti nakon odrađivanja posla u kvalifikacijama za Eurobasket.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.07.2012. u 01:38
    kad se sjetim da nam je on bio ključni igrač na lanjskom ep-u, ili je bar joke to mislio
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2012. u 01:21
    zato je onako slučajno potpisao ugovor 1+1, a ne odma na dvije godine... nemoj brinut oko toga, repeša će voditi repku na eurobasketu (veća je briga da se tamo plasiramo)...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.07.2012. u 22:19
    nagazit će ga jasko pa će napokon dobit sportsku figuru, nije moglo bolje
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina10.07.2012. u 21:27
    a šta je s Perićem? pa i on igra za Unicaju.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik10.07.2012. u 21:25
    "tamo će biti na oku aktualnom izborniku" To bas i nije tocno jer spanjolci ne dopustaju trenerima da budu izbornici-bar je tak bilo do sad!
    Obrisan korisnik