Ostali sportovi

Đoković i Šarapova nositelji zastave u Londonu

Mišo Gulić • utorak, 10.07.2012.
Đoković i Šarapova nositelji zastave u Londonu
Foto: EPA

Ruski i Srpski olimpijski odbori odabrali su sportaše koji će nositi nacionalni stijeg na otvaranju Olimpijskih igara. Hrvatske susjede očekivano će predvoditi Novak Đoković, dok su se Rusi odlučili da ih prvi put u povijesti predvodi jedna žena, tenisačica Marija Šarapova.

Nakon što smo dan ranije saznali da će hrvatski stijeg nositi Venio Losert, iz svijeta su također počele stizati informacije o sportašima koji će predvoditi svoje sunarodnjake u svečanom mimohodu u Londonu.

Iako je bilo jasno da će upravo Đokovića pripasti čast nošenja zastave, Srpski olimpijski odbor je odlučio poštivati proceduru, a u utorak je konačno i potvrdio da će poznati tenisač nositi zastavu Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja Igara u Londonu. Predsjedništvo Odbora je na sjednici jednoglasno usvojilo prijedlog svoje Sportske komisije da Đoković bude nositelj.

Rusi su se odlučili na povijesnu odluku i zastavu u ruke dali tenisačici Mariji Šarapovoj, što će biti prvi put u povijesti da žena nosi rusku zastavu na otvaranju Igara.

"Marija Šarapova će nositi rusku zastavu na otvaranju", rekao je okupljenim novinarima predsjednik Ruskog olimpijskog odbora Aleksandar Žukov, nakon čega je dodao: "Ona je bila najizgledniji kandidat, a između ostalog u lipnju je osvojila i svoj četvrti Grand Slam."

Putem svoje internet stranice odluku da njoj pripadne velika čast, komentirala je i sama tenisačica: "Jako sam počašćena tom odlukom, a još i više što će mi to biti prve Igre na kojima ću nastupiti."

"Morala sam smirivati šuškanja o tome protekla dva tjedna, a čuvanje tajni nije jedna od mojih većih kvaliteta", dodala je Ruskinja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.07.2012. u 21:33
    Srbin iz monte carla i ruskinja koja živi više od pola života na floridi.
    Obrisan korisnik