Nogomet

Video: Šahtar osvojio Superkup, Srna asistent

Borna Rupnik • utorak, 10.07.2012.
Video: Šahtar osvojio Superkup, Srna asistent
Foto: EPA

Aktualni prvaci Ukrajine, nogometaši Šahtara iz Donecka, osvojili su i domaći Superkup na otvaranju nove klupske sezone. Priliku su dobili i Darijo Srna i Eduardo da Silva...

U novom izdanju ukrajinskog Superkupa sastali su se Šahtar iz Donecka, osvajač dvostruke domaće krune, i finalist prošlosezonskog izdanja Kupa, Šahtarov gradski rival Metalurg.

Na stadionu u Lugansku vodu je na Šahtarov mlin skrenula već akcija iz pete minute, kada je kapetan ukrajinskog prvaka i hrvatske reprezentacije, Darijo Srna, s desne strane uposlio Luiza Adriana, koji precizno pogađa za vodstvo.

Konačnih 2:0 postavio je Douglas Costa još jednim odmjerenim udarcem za koji vratar Metalurga Bandura nije imao rješenje.

Metalurg je susret završio s desetoricom zbog isključenja Volovika u 86. minuti. Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu, dok je Eduardo da Silva ušao kao zamjena za strijelca Adriana, u 65. minuti.

Ukrajinski superkup:
Metalurg Doneck - Šahtar Doneck 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.07.2012. u 09:25
    Vrlo pametna odluka da ostane u Šahtaru. Veliki klubovi jednostavnu "jedu" igrače, i nakon njih si jednostavno potrošena roba. A Šahtar je još u usponu, i tko zna ... Gdje je Kaka danas ? Gdje je Robinho ? Pa jedan Ibra nije uspio u Barci, i pametno se odmah vratio ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2012. u 01:44
    u ukrajini ima preko 3mil eura. u juveu ili barci bi ima max 1,5. u ukrajini je bog, a u španjolskoj bi bio pomoćni šegrt.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2012. u 00:39
    To se i ja pitam, ali čovjek sigurno ima neki bolesni ugovor i baš ga briga. Ima novca za 10 života, osvojio je sve sa Šahtarom, nažalost teško da mogu do Lige Prvaka. Meni je osobno jako žao da nije zaigrao za nekog giganta, jer je zaslužio! 
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.07.2012. u 23:32
    svaka čast Srni, igračina je i jedan od najboljih bekova svijeta ali zašto je on pobogu još uvijek u tom Šahtaru. Iz sezone u sezonu ima prilike otić ali eto prolaze mu najbolje godine karijere dok on još trune u Ukrajini. Da se navijači narančastih ne uvrijede, odlična su momčad ali nisu top... [više na forumu]
    Obrisan korisnik