Košarka

Bryant: "Mislim da bi ova momčad pobijedila Dream Team"

Mario Majdić Natrlin • srijeda, 11.07.2012.
Bryant: "Mislim da bi ova momčad pobijedila Dream Team"
Foto: EPA

Reprezentacija SAD-a u Las Vegasu priprema se za nadolazeće Olimpijske igre u Londonu. Momčad obiluje talentiranim igračima pa usporedbe s Dream Teamom iz 1992. i Barcelone su neizbježne...

Imati na raspolaganju igrače ovakvog kalibra u jednoj momčadi vjerojatno je san svakog košarkaškog zaljubljenika.

Kako bi izgledalo kada bi u jednoj ekipi zaigrale najveće košarkaške zvijezde? Američki Dream Team iz 1992. vjerojatno je najbolja košarkaška ekipa ikad okupljena. Predvođena velikanima poput Michaela Jordana, Larryja Birda i Magica Johnsona osvojila je zlatnu medalju na OI u Barceloni.

Momčad okupljena za London 2012. također je "natrpana" fantastičnim igračima od kojih će velika većina završiti u košarkaškoj "Kući Slavnih". Uskoro 34-godišnji Kobe Bryant vjeruje da bi se mogli nositi s originalnim Dream Teamom.

"Bilo bi gusto, ali mislim da bi na kraju mi izvukli pobjedu", osvrnuo se Bryant na pitanja novinara.

"Oni su, očito, imali puno višu momčad nego mi zbog Robinsona, Ewinga, Malonea. Ali neki od njihovih glavnih igrača su bili puno stariji i pred kraj svojih karijera dok mi imamo puno mladih igrača koji su se željni natjecati", elaborirao je peterostruki NBA prvak.

Taj obračun bi, svakako, bilo veoma zanimljivo vidjeti.

Reprezentacija SAD-a te je godine svakako imala više visine pod koševima. David Robinson 216 centimetara, Patrick Ewing 213 te najmanje korišteni Christian Laettner 211. 206 centimetara imali su Larry Bird, Karl Malone i Magic Johnson.

Jedini preko 210 centimetara u aktualnoj reprezentaciji je i ujedno jedini centar Tyson Chandler. Blake Griffin i Kevin Love visoki su po 208. Snaga ove momčadi svakako su brzina i polivalentnost igrača. Ali toga nije nedostajalo ni Dream Teamu 1992.

Bryant je u pravu kada spominje godine jer Larry Bird (35 godina) je već imao problema s leđima, a Magic Johnson (32) je zbog bolesti propustio cijelu sezonu uoči Olimpijskih igara.

Momčad trenera Chucka Dalyja imala je u prosjeku 29 godina s pet igrača od 30 ili više godina. Roster trenera Mikea Krzyzewskog (Dalyjevog asistenta '92.) u prosjeku ima 26 godina, a samo Bryant ima preko 30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.07.2012. u 17:16
    Ova reprezentacija USA mogla bi se nositi sa Dream Teamom '92 jedino u natjecanju u zakucavanju! :-D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2012. u 16:21
    A zasto su onda u to vrijeme uredno rezultati utakmica bili preko 120? ...Ne mislim da lupetas gluposti i u svemu se slazem osim u cinjenici da se onda igrala bolja obrana!  ....svejedno MJ bi ga pospremio u džep ovako ili onako....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2012. u 13:40
    Misliš na jamesa???
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2012. u 09:24
    Uvijek sam prezirao ovog Bryanta, sad mi je jos jednom potvrdio svu velicinu svoje prepotencije... Prvo i prvo kao sto ste napisali centri bi ih pojeli, tu nemamo o cemu pricati, pola igre bi bilo spustanje na centre... Drugo i Magic a pogotovo Bird su legendarni igraci koji su tamo igrali na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2012. u 00:30
    pa bili smo u pekingu. sjecam se da je slavko pizdio jer hrt nije prenosio kvalifikacijski turnir
    Obrisan korisnik