Košarka

Nazor: "Najbitnije nam je pojačanje na poziciji razigravača"

Ivor Krapac • srijeda, 11.07.2012.
Nazor: "Najbitnije nam je pojačanje na poziciji razigravača"
Foto: Bruno Karadža

Poslije osvojenog trećeg mjesta na svijetu s hrvatskom U17 reprezentacijom, Ante Nazor u srijedu je i službeno preuzeo dužnost trenera Zadra. Izbornik selekcije koja je uzela broncu na Svjetskom prvenstvu je na predstavljanju na novom radnom mjestu najavio što očekuje u dolazećoj sezoni, kakvi su ciljevi i kako bi Zadrova momčad mogla izgledati...

Bez puno vremena za predah nakon povratka s U17 Svjetskog prvenstva u Litvi, Ante Nazor okrenuo se svojem novom klupskom poslu. Donedavni pomoćni trener Splita nedavno je odabran za nasljednika Aleša Pipana na klupi Zadra, a u srijedu je pred novinarima kazao što očekuje od momčadi koju će voditi - i kakva bi ta momčad mogla biti, s obzirom da slijedi puno posla u slaganju sastava za sljedeću sezonu.

"Prošao sam danas pokraj Jazina, pa sam se prisjetio nekih lijepih uspomena koje me vežu uz tu dvoranu. Međutim, kad sam stigao do ovog kompleksa na Višnjiku, vidio sam da imamo uvjete za trening možda i ponajbolje u Europi", kazao je novi Zadrov trener na predstavljanju, a prenosi eZadar: "Što se tiče same košarke, pronašao sam zajednički jezik s Upravom i želja nam je unaprijediti igru Zadra do te mjere da postane dostojna ovog grada i dvorane u kojoj se igra i trenira."

U prvih pet kola ABA lige Zadar će se susresti s euroligašima Partizanom i Union Olimpijom, igrat će i protiv Crvene zvezde i Cibone, no u takvom teškom ždrijebu Nazor ne vidi ni plus ni minus za njegovu momčad: "Ždrijeb je kao mač s dvije oštrice. Ako dobro startaš u naizgled težem ždrijebu, to stvari postaju lakše. A ukoliko napraviš kiks u naizgled lakom ždrijebu, dolaziš u probleme."

"Zato je jako bitan pristup i borbenost kako bismo mogli parirati ovim nominalno jačim suparnicima, tako da sam ždrijeb smatram irelevantnim."

O sastavu s kojim bi mogao raspolagati Nazor tek po dolasku nije mogao reći ništa opipljivo. No, s obzirom da su se Zadrani vratili u ABA ligu, zahtjevi će biti drugačiji nego protekle sezone, kada ih nije bilo u regionalnom natjecanju.

"Gledao sam lani dosta utakmica Zadra radeći kao pomoćni trener u Splitu i primijetio sam dosta momaka koji zaslužuju svoju šansu i koji imaju jedan veliki prostor za napredak. O imenima ipak ne bih, ali i to ćete saznati vrlo brzo", dodao je novi Zadrov trener, ističući da će mu u snaženju momčadi kvaliteta biti ispred kvantitete.

"Što se tiče pojačanja, draže bi mi bilo dovesti jednog igrača ekstra klase, nego nekoliko njih upitne vrijednosti", opisao je: "Trebat će sagledati situaciju prije nego što krenemo u dovođenje igrača. Međutim, najbitnije nam je dovesti pojačanje na poziciji razigravača. To je delikatan proces i zato ne bih o imenima jer nemamo pravo na pogrešku."

Po povratku u ABA ligu, Zadranima će prioritet biti zadržati se u tom društvu. "Minimalni cilj nam je ostanak u ABA ligi te treće mjesto u A1 ligi, koje će nam jamčiti kontinuitet igranja na regionalnoj sceni", kazao je Nazor o onome što očekuje i onome što u klubu očekuju od njega i momčadi.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • uvik_zedan12.07.2012. u 01:02
    nema stabilizacije, nema poboljšanja i nema naprid dok se iz kluba ne makne politika.. mogu oni dovesti i phila jacksona i jamesa i wadea , dok se ne utvrdi stvarno stanje i ne maknu interesne skupine od kluba, tu nema kruva. prvome mi je odvratno rušiti snove navijača , ali to je... [više na forumu]
    uvik_zedan
  • Obrisan korisnik11.07.2012. u 20:39
    Jaki Zadar puno znaći Hrvatskj košarci.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2012. u 19:26
    valjda se kk zadar neće spustiti toliko nisko i vratiti prostrana u klub.. nakon svega što je reka po odlasku iz zadra, nije zaslužija trti parket za vrime utakmice, a kamoli misto playa..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2012. u 18:43
    samo polako,misli svojom glavom,nedaj da ti Kalelarga i Lloyd vode momčad!! sritno ti bilo,vidin da si mlad trener željan učenja i napredovanja.. BISERU OPET ĆEŠ SJATI BESKRAJNO TI!
    Obrisan korisnik
  • vander11.07.2012. u 16:47
    Sritno!
    vander