Nogomet

Schildenfeld: "Nadam se da ću pomoći Dinamu da postane prvak"

Josip Tolić • srijeda, 11.07.2012.
Schildenfeld: "Nadam se da ću pomoći Dinamu da postane prvak"

Hrvatski nogometni reprezentativac Gordon Schildenfeld kompletirao je posao oko transfera u Dinamo iz Moskve potpisavši u srijedu trogodišnji ugovor za četvrtoplasirani sastav ruskog prvenstva prošle sezone.

Iako donedavno nije tako prognozirao, hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld napustio je redove frankfurtskog Eintrachta i u srijedu konačno potpisao trogodišnji ugovor s moskovskim Dinamom.

Kolonija Hrvata u Rusiji

Novom igraču Dinama iz Moskve zasigurno će prilagodbu olakšati bivši i sadašnji kontingent igrača u glavnom gradu Rusije. Reprezentativni kolega Tomislav Dujmović bio je član Lokomotiva i Dinama, a Lokomotiv su ovo ljeto pohodila sva sila hrvatskih trenera te Vedran Ćorluka. "Naravno da ću se konzultirati s njima, i ne samo s njima. Već sam dobio najbolje preporuke o gradu i ovdašnjem klupskom nogometu", izjavio je Šifo.

"Dojmovi su odlični. Razgledao sam grad, upoznao infrastrukturu kluba i sve je super. Nadam se da ćemo imati uspješnu sezonu i pokazati najbolji nogomet", izjavio je 27-godišnji branič koji će u novom klubu nositi dres s brojem tri.

"Ne bojim se konkurencije. Zvuči otrcano, no bez nje u nogometu ne možete uspjeti", komentirao je Schildenfeld borbu za početni sastav u momčadi te pohvalio rusku ligu. "Na dobrom je glasu u posljednje vrijeme. Znam da će se za prvo mjesto boriti veliki broj jakih klubova. Dinamo nije bio prvak, no nadam se da će moj dolazak pomoći da postane. Moramo naporno raditi", istaknuo je.

Šifo je karijeru započeo u Šibeniku u kojem je boravio šest sezona. Potom je jednu godinu proveo u Dinamu iz kojeg odlazi u Beşiktaş. Tijekom dvogodišnje ugovorne obveze s turskim klubom boravio je na posudbama u Duisburgu i Sturmu iz Graza, s kojim je 2010. potpisao ugovor o transferu.

Prošle je sezone prešao u Eintracht i u 2. Bundesligi ubilježio 33 prvenstvena nastupa te pomogao svom sastavu u promociji u elitni razred njemačkog nogometa.

Foto: fcdinamo.ru

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir13.07.2012. u 13:54
    Nebi bili niti prvaci lige svih dinama, a kamoli ruske lige......nema šanse
    Mithrandir
  • Tonco12.07.2012. u 10:46
    bravo sifo, zasluzio si
    Tonco
  • Obrisan korisnik12.07.2012. u 09:57
    Ispricavam se, Sportnet me zbunjuje sa naslovima, dobro da nije Dinamo Odranski Obrez :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2012. u 00:27
    Kranjcar i Vukojevic=Dynamo Kyev....Šifo=Dinamo Moskva
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2012. u 00:08
    ma Schifo je utisao hejtere (moram priznat da sam i ja bio skeptican oko njega) i sad sa Kranjcarom i Vukojevicem moze po prvenstvo, a zasto ne i nekakav uspjeh u LP (nisam pratio, ali pretpostavljam da su se kvalificirali ili ce se)
    Obrisan korisnik