Košarka

Splitski studenti predstavljaju hrvatsku košarku na Europskoj Univerzijadi

Sportnet • subota, 14.07.2012.
Splitski studenti predstavljaju hrvatsku košarku na Europskoj Univerzijadi

U subotu navečer košarkaška momčad splistkog sveučilišta leti za španjolsku Cordobu gdje će na prvoj Europskoj Univerzijadi predstavljati Split i Hrvatsku...

Zadnjih mjesec dana košarkaška momčad Sveučilišta u Splitu intezivno trenira za ovaj veliki događaj. Dizanje forme, uigravanje i taktika su se postepeno dizali do jedne zavidne razine, čime mogu biti zadovoljni mladi treneri Luka Škeva i Milan Karakaš. Tandem trenera s uspjesima u sveučilišnoj košarci sastavio je program treninga, prijateljskih utakmica koji su momci dobro odradili, usklađujući ga s fakultetskim i radnim obvezama.

Inače, košarkaši Sveučilišta u Splitu, na čelu s predsjednikom Splitskog sveučilišnog sportskog saveza Tonijem Gamulinom, godinama su u vrhu sveučilišne košarke u Hrvatskoj, te imaju i zapažene međunarodne rezultate. Od 2005. godine triput su bili prvaci države, izborivši dvaput i polufinale na Europskim prvenstvima.

Prošle godine na završnici Sveučilišnog prvenstva u Vinkovcima, splitsko sveučilište je postalo prvakom Hrvatske i time su osigurali nastup na prvoj Europskoj Univerzijadi u Cordobi. Ove pak godine u Zagrebu pošlo im je za rukom obraniti titulu u još jačoj konkurenciji. U napetom i uzbudljivom polufinalu izbacili su Sveučilište iz Zagreba.

Finale protiv Verna, predvođenih prvologaškim igračima Batinom i Kraljem, donijelo je još dramatičniju utakmicu u kojoj su Splićani slavili svladavši otpor protivnika u zadnjoj minuti utakmice. Agresivnošću,borbenošću i jakom momčadskom igrom iznijeli su obje utakmice i zasluženo ostali na tronu sveučilišne košarke.

Takav momčadski duh se nastavio protezati i u ove dane. Uz standardne poteškoće oko plaćanja puta i financijske konstrukcije (koja još uvijek nije u potpunosti zatvorena), momčad se podigla i iznimno je ponosna što će predstavljati Hrvatsku u "uvertiri" za Olimpijske igre.

Kapetani su najiskusniji igrači i nositelji igre Hrvoje Marin i Duje Kaliterna, pod košem su uz Stipu Tešiju iz KK Alkara mladi i talentirani Toni Vitali i Dino Šipić. Vanjsku liniju čine klasni šuteri Stipe Režić (KK Jolly JB) i Stipe Babić, te polivalentni Ante Đirlić i Ivan Rašetina. Na poziciji playa je uz dugogodišnjeg organizatora igre Tonija Biočića i iskusni Luka Jelaska, nekadašnji prvotimac KK Splita.

"Ogroman je uspjeh i čast što ćemo predstavljati Hrvatsku na prvoj Europskoj Univerzijadi. Hvala svima koji su izašli u susret glede financijske potpore, posebice splitskim fakultetima, momcima koji su nam bili "sparing partneri", KK Splitu na ustupljenim terminima u dvorani i treneru Vjeranu Bošnjaku na stručnim savjetima koji su bili od ogromne pomoći. Vjerujem da će ova ekipa ostaviti pravi dojam splitskih i hrvatskih sportaša, ne uzmičuči ni pred kim i bacajući se za svaki balun", najavio je trener Luka Škeva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.07.2012. u 16:26
    Sretno mladim Splićanima u Španjolskoj.Nadam se da će nas dobro i dostojno prezentirati.
    Obrisan korisnik