Nogomet

Šovkovskyj: "Kranjčar savršeno vidi situaciju na terenu"

Borna Rupnik • subota, 14.07.2012.
Šovkovskyj: "Kranjčar savršeno vidi situaciju na terenu"
Foto: Davor Sajko

Niko Kranjčar ovoga je ljeta preselio iz Londona u Kijev, a pohvale na račun njegovih igara stigle su i s gola Dynama, od vratara Šovkovskyja...

Oleksandr Šovkovsyj, vratar kijevskog Dynama, kluba za koji igra i Ognjen Vukojević, posvetio je nekoliko riječi i dolasku hrvatskog reprezentativca Nike Kranjčara u redove ukrajinskog nogometnog velikana.

"Vratari obično treniraju odvojeno od ostatka momčadi pa nam je teško procijeniti koliko je netko pojačanje, no primjerice za Niku Kranjčara znamo koliko pametno igra, kako savršeno vidi situaciju na terenu", izjavio je za službene klupske stranice.

"Nadam se da će njegovim dolaskom u Dynamo naši napadači sada imati još više prilika za pogodak. Siguran sam da je Kranjčarov dolazak pravi potez", rekao je Šovkovskyj.

Kijevljani su pak na polugodišnju posudbu poslali Oleksandra Alijeva, 27-godišnjaka koji je bio dio ukrajinske reprezentacije na Europskom prvenstvu.

Alijev će narednih šest mjeseci igrati za Dnipro, klub hrvatskih reprezentativaca Ivana Strinića i Nikole Kalinića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.07.2012. u 12:09
    Oleksandr Šovkovskij, tako treba pisati. Inače transkripcija stranih imena iz nelatiničkih pisama izaziva najviše poteškoća u pravopisu... za svaki jezik vrijede posebna transliteracijska pravila, no treba izbjegavati ona koja vrijede za engleski jezik (što se u zadnje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • FrankMcgrath14.07.2012. u 20:40
    @ nestashko - ne treba na engleskom pisati, nego onako kako i je prezime pojedinih osoba. A Šovkovskyj to zasigurno nije :D
    FrankMcgrath
  • Obrisan korisnik14.07.2012. u 16:14
    Liga ko stvorena za Niku.Tu bi on mogao pokazati sav potencijal koji kod njega nije upitan.Sretno u Ukrajini.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.07.2012. u 12:12
    ne znam ni sam kako se njihovom golmanu točno piše prezime, ali znam da Šovkovsyj sigurno ne. brate daj se malo odlučite hoćete li pisati po vuku ili ćete pisati kako se i na engleskom piše..
    Obrisan korisnik