Nogomet

Pranjić: "Najvažnije mi je igrati, s Benficom i Portom ćemo se boriti za naslov"

Ante Zovko • nedjelja, 15.07.2012.
Pranjić: "Najvažnije mi je igrati, s Benficom i Portom ćemo se boriti za naslov"
Foto: EPA

Na predstavljanju u Sportingu hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić rekao je da bi cilj Lavova sljedeće sezone osvojiti naslov prvaka koji već dugo nije okitio vitrine lisabonskog kluba.

Nakon tri sezone u Bayernu, Danijel Pranjić smatra da je pronašao klub u kojem će imati veću minutažu. Skrasio se u Sportingu koji je posljednji naslov portugalskog prvaka proslavio prije deset godina, 2002.

"Ovo je veliki klub. Jako mi je drago da sam ovdje", izjavio je na predstavljanju. "Pripremit ću se što bolje mogu kako bih odradio dobru sezonu za Sporting. Znam da je ovo veliki klub u portugalskim okvirima, ali i da nije dugo osvojio naslov prvaka. Pokušat ćemo igrati dobar nogomet i osvojiti trofej."

"Cilj je osvojiti prvenstvo. Pokušat ćemo prezentirati i dobru igru, ali moramo ići korak po korak, dati sve od sebe i boriti se svaku utakmicu. Imamo veliku konkurenciju u Benfici i Portu, ali borit ćemo se s njima."

Hrvatski veznjak kaže da mu odgovara način na koji se igra u Portugalu, tehnički dotjerano, s mnogo sitnih kombinacija:

"Sviđa mi se nogomet kakav se prezentira u Portugalu. Kad sam bio mlađi, otac je govorio da Portugal igra nogomet sličan onome kakav ja igram. Ali najvažnije je igrati. Prvo želim upoznati trenera i suigrače, a onda ćemo vidjeti što nosi budućnost."

Pranjić je došao u Sporting kao slobodan igrač i potpisao ugovor do 2015. godine. Odštetna klauzula postavljena mu je na 15 milijuna eura.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.07.2012. u 21:22
    @cartmanlee - dijelim isto mišljenje... a što se tiče nogometa, mislim da će puno više igrati nego u Bayernu, i da će biti jedan od ključnih igrača Sportinga (iako, kao simpatizer Benfice, više bih volio da je otišao u drugi klub... ali eto.. :-) )
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.07.2012. u 19:24
    I da dodam, kao ljubitelj putovanja zavidim mu što će dio karijere provesti u Lisabonu - prekrasan grad, gostoljubivi ljudi, dobra hrana i vino :)
    Obrisan korisnik
  • Dinko Bilich15.07.2012. u 17:51
    neces se borit za naslov kao u Bayernu,ali bi trebo igrat,a to je bitno Carrega Benfica
    Dinko Bilich
  • Obrisan korisnik15.07.2012. u 16:43
    Sjajan i pametan Pranjićev potez.Dobro odvagane mogućnosti.Bitno da konstantno igra a to će u Sportingu naj vjerovatnije bit moguće.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.07.2012. u 16:02
    super
    Obrisan korisnik