Nogomet

Pahars: "Bila bi to velika vijest u Latviji ako izbacimo Hajduk"

Mišo Gulić • srijeda, 18.07.2012.
Pahars: "Bila bi to velika vijest u Latviji ako izbacimo Hajduk"
Foto: Duje Bonačić

Trener Skonta, Hajdukovog protivnika u pretkolu Europske lige, dan uoči dvoboja održao je konferenciju za novinare na kojoj je istaknuo da su oni mala momčad koja se obično podređuje svom protivniku.

Novinska konferencija stratega Skonta nije ponudila ništa neočekivano. Naime, Pahars je istaknuo da je upoznat s dobrom atmosferom koja vlada na Poljudu i nekolicinom igrača, a također je dometnuo da zna kako Hajduk ne voli kada igra protiv obrambeno orijentiranog protivnika.

"Mi smo mala momčad koja se podređuje protivniku, ali baš u tome tražimo svoju šansu za dobar rezultat", istaknuo je strateg Skonta.

Latvijac nije detaljno upoznat s trenutnim kadrom Hajduka ili tu činjenicu dobro skriva, no ipak vjeruje u rezultat koji bi im omogućio priliku za prolazak u Latviji: "Znam da je Hajduku glavni igrač Vukušić, a čuo sam i za Maglicu koji je došao iz Osijeka. Također, u obrani je najbolji Maloča."

"Optimističan sam, da nisam, sigurno ne bih sjedio ovdje. Svojim igračima stalno ponavljam da nam treba bilo kakav rezultat s kojim bi u Rigi imali šanse plasirati se u narednu fazu natjecanja", dodao je Pahars.

Bivšeg latvijskog reprezentativca posebno brine velika temperatura s kojom su se suočili u Splitu: "Prvi put sam u Splitu. Kod nas u Latviji sada je oko 17 stupnjeva i pada kiša, a osobno nikad nisam volio igrati u takvim uvjetima. Znam da ćemo ovdje doživjeti vrhunsku atmosferu i ugođaj, ali i vatreno navijanje. No, to ne smije utjecati na moju momčad. Svjesni smo da bi izbacivanje Hajduka snažno odjeknulo u Latviji i zato moramo dati sve od sebe."

Jedan od onih igrača od kojih Splićani najaviše strahuju je i tamošnja mlada nada Shabala, o kojem je Pahars rekao: "On je igrač koji sigurno ima veliki talent i nogometno znanje, no, isto tako, ima još puno toga za učiti. Tek treba vidjeti je li spreman za ovako tešku utakmicu."

Pahars je informacije o splitskom klubu tražio i kod nekadašnjeg napadača Bijelih Marisa Verpakovskisa: "Maris i ja smo zajedno igrali u reprezentaciji. Bio je to običan nogometni razgovor u kojem me uputio da Hajduk nikako ne voli kad mu protivnik igra striktno zatvoreno jer to vaše igrače dosta smeta."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.07.2012. u 20:12
    Sretno danas, bijeli, muško i bez straha pa kaj bude, bude!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.07.2012. u 00:39
    Od hajduka niakda kluba to što se tamo radi je lakrdija to je sve što ću reći u vezi Hajduka
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.07.2012. u 00:08
    pored svih problem u i oko hajduka sutra hajduk izgubija ili dobija svejedno mislim da će sutra bit navijanje kakvo hajduk odavno vidija nije...........
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2012. u 23:39
    Nevezano za topic, odličan transparent u pozadini. Mogli su ga slobodno izvjesit navijači Chelseaja kad su izbacili Uefalonu proljetos.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2012. u 23:09
    E da mi je prokužiti mentalni sklop pametnjakovića koji je coco.billu za prvi komentar dal minus.....neki žešće iskompleksiran lik. Nadam se da se sutra trojka iz Europa lige bude pokazala u boljem svjetlu nego Dinamo danas....
    Obrisan korisnik