Nogomet

Vukušić: "Ova pobjeda je potvrda da Hajduk najbolje funkcionira na vlastiti pogon"

S Poljuda:Mišo Gulić • četvrtak, 19.07.2012.
Vukušić: "Ova pobjeda je potvrda da Hajduk najbolje funkcionira na vlastiti pogon"
Foto: Bruno Karadža

Zgoditcima Ante Vukušića i Dinka Trebotića Hajduk je na vrlo dobro popunjenim Poljudu došao do pobjede od 2:0, ostvario zacrtano i napravio veliki korak ka narednoj fazi. Dobro raspoloženje vladalo je i netom po završetku susreta, kapetan Ante Vukušić istaknuo je da je ovo potvrda da je domaći kadar pravi put za novi Hajduk, a sličnih stavova bili su i Trebotić te ponajbolji Bijeli večeras, Mijo Caktaš.

Hajdukovi navijači su pohrlili na poljudski stadion vidjeti što je to Hajduk radio na priprema i koliko zapravo vrijedi, a sasvim je sigurno da su nakon posljednjeg sučeva zvižduka zadovoljni mogli napustiti stadion.

Kapetan Hajduka Ante Vukušić nije krio zadovoljstvo pobjedom i postignutim golom, pritom istaknuvši da su stvari koje su se dešavale u i oko Hajduka posljednjih dana nisu utjecale na njih: "Nakon svega što se događalo oko Hajduka ovih dana nije bilo lako ostati sabran, međutim, mi smo uspjeli i zato smo nagrađeni pobjedom za koju vjerujem da će biti dovoljna u uzvratu. S nama danas je bio i predsjednik, rekao nam u kakvoj smo situaciji i poručio da se ne brinemo nego da damo sve od sebe."

Kapetan je posebno istaknuo sjajnu atmosferu i posjetu koja je nadišla sva ranija predviđanja, a kao ključnu stvar naveo je domaći igrački kadar koji je apsolutno opravdao ukazano povjerenje: "Uz sjajno ispunjen Poljud nismo mogli zakazati i mislim da smo se na pravi način odužili navijačima. Sigurno je da su nam pomogli da izbacimo sve druge stvari iz glave i hvala im na tome. Ova pobjeda i igra i atmosfera je potvrda da Hajduk nabolje funkcionira na vlastiti pogon."

"Najbitnije je da nismo primili zgoditak, uspjeli smo se obraniti, a imali smo i još nekoliko prilika koje nismo realizirali, od čega i ja jednu. Dva zgoditka prednosti su tu, vjerujem dovoljno za miran uzvrat", dodao je prvi topnik Bijelih.

Svoje viđenje dao je i Dinko Trebotić, strijelac drugog zgoditka: "Bili smo puno bolji tijekom cijele utakmice, dominirali smo, stvorili dosta prilika, zabili dva gola i zasluženo pobijedili. Mi smo objektivno bolji, ali nije ni Skonto tako loš. Oni će u uzvratu morati igrati otvorenije i tu je naša šansa."

Ponajbolji igrač na terenu bio je Mijo Caktaš koji je lakoćom nizao igrače Skonta, a netom po završetku utakmice je rekao: "Pred svojom publikom smo išli na pobjedu i zahvaljujući njihovoj podršci sve je bilo mnogo lakše. U Latvije moramo ići potvrditi ovu pobjedu, idemo napadački i bez kalkulacija."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.07.2012. u 13:53
    Točno tako, nije Split Zagreb pa da publika dođe gledat dinamovog protivnika, ovdje se dolazi gledati SVOJE...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.07.2012. u 13:44
    slažem se s izjavom vukušića....kad je već besparica treba forsirati domaće snage! ne samo hajduk, svi naši klubovi, koji nemaju nekog bogatog sponzora bi trebali forsirati mlade snage. naravno da ti mladi sanjaju da odu van i zarade veliku lovu, ali ipak dok igraju za svoj matični... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.07.2012. u 11:06
    zadovoljan sam ali mislim da skonto nije mjerilo, odavno nisam gleda goru ekipu na poljudu...... 25 iljada ljudi došlo gledat....... koji smo mi luđaci aahahhahaahhahhahaah p.s. caktaš i radošević majstori sa mudima do poda.............
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.07.2012. u 10:34
    X. Dobijali su oni ovakve prethodnih sezona i sa više golova, a nisu igrali na ''vlastiti'' pogon.
    Obrisan korisnik
  • db20.07.2012. u 10:24
    svjetski prvaci u bezrazložnoj euforiji...
    db