Nogomet

Vukušić: "Predstavu protiv Skonta želimo ponoviti i protiv Istre"

Branimir Korać • petak, 20.07.2012.
Vukušić: "Predstavu protiv Skonta želimo ponoviti i protiv Istre"
Foto: Bruno Karadža

Dan nakon pobjede protiv Skonta, u Hajduku vlada dobro raspoloženje, barem među igračima. Susret s Latvijcima im je dodatno podignuo samopouzdanje, a dobru igru žele ponoviti i u Puli...

Nakon pobjede nad Skontom, Hajduk očekuje novi izazov i to na startu Prve HNL. Splićani putuju na noge Istri koja ambiciozno ulazi u novu sezonu i želi se svojim navijačima predstaviti pobjedom nad velikim protivnikom.

Hajdukovci se ne žele opterećivati svim negativnostima koje se događaju oko kluba i tako Ante Vukušić najavljuje pohod na tri boda.

"U tu politiku nećemo uopće ulaziti, pobjeda nad Skontom nam je donijela mir u kući. Mi se s tim ne želimo zamarati, nama je bitno da se plasiramo dalje u Europskoj ligi i da protiv Istre ponovimo predstavu sa Skontom te dođemo do tri boda na startu Prvenstva."

Protiv Skonta je Hajduk dominirao svih 90 minuta, a Bili su to i očekivali u pripremi utakmice. "Prema viđenom na snimkama uoči te utakmice, očekivali smo takvu utakmicu. Znali smo da će igrati bunker i najvažnije je bilo doći do pogotka što ranije da bi nam bilo kasnije lakše. To smo uspjeli ostvariti i na kraju smo zasluženo pobijedili", kaže Vukušić.

"Morali smo protiv Latvijaca odigrati dobru utakmicu. Poljud je bio pun i morali smo se navijačima odužiti na povjerenju i strpljivosti, stvarno smo zadovoljni, u 90 minuta nije bio niti jedan zvižduk dok je prije i kod 2:0 ili 3:0 znalo biti negodovanja ako bi odigrali prema golmanu. To je još jedan znak da nam navijači vjeruju i da nas razumiju", dodao je mladi napadač Splićana.

Vukušić je momčad Hajduka protiv Skonta poveo s kapetanskom trakom oko ruke što mu je predstavljalo posebnu čast. "Velika je čast biti kapetanom Hajduka. Još mi je trener Vučević ranije dao kapetansku traku na pripremama u Turskoj, kada je izostao Andrić, iako je tu bilo starijih igrača kao Buljat, Subašić, Vejić. Tada sam bio zamjenik kapetana na osnovu zalaganja. Žao mi je što Srđana nema u klubu, sada je opet došao red na mene i pokušat ću opravdati to povjerenje."

Osim Vukušića, protiv Skonta je jako dobru utakmicu odigrao i Dinko Trebotić koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Zagrebu.

"Nakon povratka s posudbe odmah sam se našao u prvih 11 i mogu zahvaliti trenerima na povjerenju. Bila je dobra utakmica, oni su se branili kako smo i očekivali i najveće je pitanje bilo kako ćemo probiti taj bunker. Uspjeli smo, nakon Vukušićevog gola je bilo sve lakše."

Hajduk je izgledao dosta dobro u napadačkoj fazi, pokušavali su Splićani kroz akcije i kombinatoriku doći do gola, a za to je dosta zaslužan trener Krstičević.

"Dosta uvježbavamo tu fazu igre, trener inzistira na tim dubinskim pasovima i vidjelo se da igramo dobro", dodao je Trebotić. "Nedostajalo nam je utakmica, na pripremama nismo imali pravih provjera i niti mi sami nismo znali gdje smo i kakvi smo. No utakmica sa Skontom je pokazala da smo spremni, da možemo napasti visoko i dobro je to izgledalo. U uzvratu će oni sigurno više riskirati, moraju napasti i doći do gola. To je nama šansa da ih kaznimo."

Što se tiče susreta s Istrom, Trebotić je poput Vukušića - optimist.

"Istra je kvalitetan protivnik, imaju dosta dobrih pojedinaca, dobrog trenera i bit će dobra utakmica. Mi ćemo sigurno ići na pobjedu kao i u svakoj drugoj utakmici."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.07.2012. u 20:13
    trebotić je ima 2 god rekao da će on bit glavni igrač hajduka, a znamo kako je završilo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.07.2012. u 17:30
    ajde Trebotiću, mogao si i prešutiti ovo o dubinskim loptama..
    Obrisan korisnik