Nogomet

Video: Srna asistirao u gostujućoj pobjedi Šahtara i proglašen igračem utakmice

Ante Zovko • nedjelja, 22.07.2012.
Video: Srna asistirao u gostujućoj pobjedi Šahtara i proglašen igračem utakmice
Foto: Kristijan Komarica

Nakon gaženja Arsenala u prvom, Šahtar nije imao tako jednostavan zadatak u drugom kolu ukrajinske Premier lige. Ipak, nakon mnoštva prilika i pobjeda je bila izražena dosta uvjerljivo.

Šahtar je gostovao kod Hoverle i pobijedio 3:1, a svi su pogoci pali u drugom poluvremenu. Svoje prste u drugom Šahtarovom imao je i kapetan Darijo Srna s asistencijom. Eduardo je igrao prvo poluvrijeme i promašio par odličnih prilika te dobio žuti karton.

Najbolju je imao u 39. minuti, kad mu je Fernandinho proslijedio odličnu loptu, hrvatski je napadač prevario svojeg čuvara i iz nesporedne blizine gađao u vanjsku stranu mreže.

Bila je to jedna iz niza prilika za momčad iz Donecka kojoj se otvorilo u drugom dijelu. Mkhitaryan dovodi goste u vodstvo u 51. minuti, a samo minutu kasnije Srna s desne strane asistira Ilsinhu za 0:2.

Rajčević je vratio malo neizvjesnosti pogodivši glavom u 86. minuti nakon slobodnog udarca, ali u 93. Fernandinho nabacuje Seleznovu za konačni rezultat utakmice čiji je najbolji pojedinac bio kapetan hrvatske reprezentacije.

Trener Šahtara Mircea Lucescu rekao je da je u ovom susretu na kraju bilo najvažnije uzeti lpuni plijen i da je na poluvremenu morao održati motivirajući govor:

"Osim dobrih prilika koje smo stvorili, nisam zadovoljan utakmicom. Vjerojatno je se teško prilagoditi nakon što prva utakmica završi 6:0. Dogodi se opuštanje i nestane agresija koja bi trebala priusutna u svakoj utakmici. Zato sam morao održati težak razgovor s momčadi tijekom poluvremena kako bi na teren izašla s drugačijim pristupom."

Ukrajinska Premier liga, 2. kolo:
Hoverla - Šahtar 1:3 (0:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.07.2012. u 12:32
    Bio bi još bolji igrač da se ne baca toliko po terenu i valja po podu i stalno svađa sa sucem, inače se slažem s obojicom.
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo922.07.2012. u 11:24
    baš da daje uvijek 100%, nebi baš reko, ali definitivno jedan od rijetkih koji je u vecini slucajeva na visokom nivou
    Ronaldo9
  • lacas22.07.2012. u 09:55
    osobno najdrazi igrac.. taj uvijek daje 150 %, uz to uvijek nasmijan, vedar.. mislim kako imamo pravog kapetana.. Darijo sretno u daljnoj karijeri!
    lacas