Nogomet

Petev: "Sreća se osmjehnula Dinamu, nadoknada je procjena suca"

Iz Maksimira:Tomislav Pacak • srijeda, 25.07.2012.
Petev: "Sreća se osmjehnula Dinamu, nadoknada je procjena suca"

Mladi strateg Ludogorca, Ivajlo Petev, imao je europsko krštenje koje će dugo pamtiti. Njegova momčad bila je jednom nogom u 3. pretkolu Lige prvaka, milimetar ili sekundu do izbacivanja favoriziranog suparnika, no pogodak Domagoja Vide slomio je srca igračima bugarskog predstavnika. Petev nije bio toliko razočaran koliko je mogao nakon ovakve drame biti, ali nije propustio komentirati dugačku sudačku nadoknadu...

Ludogorec je imao sve na dlanu, u 180 minuta bio je apsolutno al pari Dinamu, europski puno iskusnijem sastavu, ali Bugari su sve sami prosuli – prvo nepotrebnim crvenim kartonom, potom pogreškama koje su omogućile Dinamu preokret.

"Teško je govoriti o ovakvoj utakmici. Šanse nisu bile na našoj strani u ove dvije utakmice, ali dok smo bili u punom sastavu mislim da smo bili bolji od Dinama. Nakon što je naš igrač morao napustiti teren bili smo primorani vratiti se na svoju polovicu i braniti se. Tako smo prepustili Dinamu da preuzme inicijativu. Htjeli smo zadržati prednost, ali zbog dvije jednostavne pogreške primili smo pogotke i ispali."

Petev je bez obzira na ovakav rasplet ponosan na svoje igrače: "Izdržali smo do 97. minute, ali kao što se dogodilo i u prvoj utakmici, sreća se osmjehnula Dinamu. Ponosan sam na svoje igrače jer smo uspjeli u roku od godine dana proći teški put do ovakve razine. Smatram da smo se dostojno držali i da Dinamo može reći kako je igrao s dobrim protivnikom."

Bugarski strateg nije zaboravio čestitati Dinamu, a nije se dao previše isprovocirati s brojnim pitanjima bugarskih novinara o suđenju:

"U obje utakmice primili smo naivne pogotke za koje smo sami krivi. U nogometu se pogreške događaju, a sreća nije bila na našoj strani. Ne komentiram suđenje. I u prvoj utakmici je sudačka nadoknada produžena u odnosu na ono što je pokazao četvrti sudac, kao i sada. Nadoknada je naravno procjena suca, iako ja smatram da igra nije bila toliko isprekidana. Čestitam Dinamu, želim im sreću u nastavku natjecanja, i nadam se da ćemo jednom imati prigodu izravnati račune."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.07.2012. u 15:38
    Shvaćam ja da bi mi bili još gori  Ali ovoliko valjanja po terenu nisam vidio već dugo.. I općenito odugovlačenja kod crvenog kartona, zamjena, "šepanja" do aut linije... Vjerojatno od utakmice s Grčkom. Ima stvarno nešto u tom južno i jugo-istočnom Euro... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.07.2012. u 13:49
    trener petev će očito biti klasa.. nadam se samo da im nije rekao da se toliko valjaju..  stvarno su prešli sve granice.. ako se sjećate tako smo ispali prije dvije godine od šerifa.. mislio sam da sam tada vidio sve moguće načine glume, valjanja i oduglovačenja ali ovi bugari su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Kepler26.07.2012. u 09:30
    Meni je najbolji bio njihov golman koji je pao nakon jednog skoka za loptu. Najprije se držao za rebra, pa ručni zglob, pa rame. Nije se mogao odlučiti što ga boli, ali je odležao minutu.
    Kepler
  • ronny198726.07.2012. u 09:08
    matbaric - u slučaju grča uvijek se ODMAH isteže mišić (jesi ikada imao grč?). naravno, ne govorim sad dal je ovaj imao grč ili je glumio, to samo on zna, ali uobičajeno je da mu se odmah isteže mišić na terenu... na utakmicama često možeš vidjeti i kako igrač protivničke... [više na forumu]
    ronny1987
  • Obrisan korisnik26.07.2012. u 08:57
    Kako ga nije sram reći: Nadoknada je naravno procjena suca, iako ja smatram da igra nije bila toliko isprekidana. 
    Obrisan korisnik