Ostali sportovi

Brazil tijesno protiv Egipta, Bjelorusija minimalno svladala Novi Zeland

Josip Tolić • četvrtak, 26.07.2012.
Brazil tijesno protiv Egipta, Bjelorusija minimalno svladala Novi Zeland
Foto: EPA

U utakmicama prvog kola skupine C muškog olimpijskog nogometnog turnira Brazil je uz manje poteškoće svladao Egipat 3:2 iako je na poluvremenu imao prednost od visokih 3:0, a dvostruki je asistent bio novo Chelseajevo pojačanje Oscar. Bjelorusija je upisala minimalno slavlje nad Novim Zelandom pogotkom u posljednjim sekundama prvog poluvremena.

Brazil - Egipat 3:2 (3:0)

Jedni od najizglednijih kandidata za zlatnu medalju na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, Brazilci, svoj su pohod prema jedinom dosegu koji im nedostaje počeli u Cardiffu protiv Egipta te ubilježili pobjedu 3:2. Bila je to utakmica u kojoj je svaka momčad obilježila po jedno poluvrijeme, no Carioce su na kraju ipak zasluženo odnijele tri boda.

Držala se afrička reprezentacija dobro prvih 15 minuta ogleda, a onda je obrana popustila. Rafael je na desnoj strani odigrao kombinaciju s novim igračem Chelseaja Oscarom i finim plasiranim udarcem donio vodstvo žutima. Bio je to nagovještaj eksplozije brazilske efikasnosti jer su do kraja poluvremena pala još dva pogotka.

Deset minuta nakon prvog pogotka Oscar je ponovno asistirao za pogodak. Dobio je dubinsku loptu na desnu stranu šesnaesterca, zaobišao egipatskog vratara El Shenawija i vratio loptu za Leandra Damiaa kojemu nije bilo teško udvostručiti brazilsku prednost. Već na isteku pola sata igre stigao je i treći gol u mreži Egipta; s lijeve je strane ubacio Hulk, a Neymar na prvoj vratnici glavom pospremio loptu u mrežu.

Publika u Cardiffu u nastavku je očekivala pravu golijadu Brazila, no borbeni Afrikanci vratili su se u utakmicu i zamalo "zapaprili" favoritima. U sedmoj minuti drugog dijela napadač egipatskog Al-Ahlyja Mohamed Aboutrika iskoristio je nepažnju brazilske obrane nakon što je Meteab Emad pogodio vratnicu i poentirao za smanjenje zaostatka. 14 minuta prije kraja Mohamed Salah s ruba kaznenog prostora zabio je i drugi gol Egipta i učinio završnicu uzbudljivom, no sastav Mana Menezesa ipak je uspio iskontrolirati završnicu utakmice i uzeti tri važna boda na startu Igara.

Bjelorusija - Novi Zeland 1:0 (1:0)

Tri je boda upisala i bjeloruska selekcija u Coventryju, nadvisivši Novi Zeland 1:0 pogotkom Dmitrija Bage u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena.

Prvak Oceanije mogao je povesti na samom startu utakmice kad je Ian Hogg iznenadio istrčalog vratara Aleksandra Gutora izravnim pokušajem na gol s pozicije za centaršut, no njegova lopta nije otišla u okvir. Imali su Novozelanđani još jednu priliku u prvom dijelu - Chris Wood glavom je tukao u Gutora u 20. minuti, no onda se trećeplasirani sastav Eura do 21 godine digao i do kraja poluvremena uspio i povesti.

Renan Bardini Bressan umalo je nadmudrio vratara Novog Zelanda Michaela O'Keeffea izravnim pokušajem na gol iz kornera, no čuvar mreže All Blacksa bio je spreman na taj izazov. Isti je igrač bio asistent u prvoj minuti sudačke nadoknade vremena kada je Bjelorusija povela. Na drugoj vratnici nečuvan je bio Dmitri Baga i glavom pronašao bliži kut za 1:0 Bjelorusije, pokazat će se i konačnim rezultatom.

Mogli su Novozelanđani u nastavku utakmice doći do izjednačenja i uzeti bod iz ovog dvoboja, međutim nije bilo preciznosti u završnici. U 66. minuti napadač West Bromwich Albiona Kosta Barbarouses našao se oči u oči s Gutorom, ali nije dobro namjestio nišanske sprave. Imali su i Bjelorusi nekoliko prilika u posljednjoj dionici susreta, Kornilenko pogodio i gredu, ali rezultat se više nije mijenjao.

U sljedećem kolu skupine C u nedjelju Novi Zeland sastaje se s Egiptom, dok će Bjelorusija pokušati iznenaditi Brazil. Oba susreta igrat će se na Old Traffordu u Manchesteru.

Olimpijske igre, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Bjelorusija1:0Novi Zeland
Brazil3:2Egipat
1Brazil 39:3+69
2Egipat 36:5+14
3Bjelorusija 33:6-33
4Novi Zeland 31:5-41

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Olimpijske igre, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Bjelorusija1:0Novi Zeland
Brazil3:2Egipat
1Brazil 39:3+69
2Egipat 36:5+14
3Bjelorusija 33:6-33
4Novi Zeland 31:5-41

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • xavice27.07.2012. u 14:03
    zna li netko gdje se mogu golovi pogledati?
    xavice
  • Obrisan korisnik27.07.2012. u 00:16
    Bressan i Baga. To momci, to su igrači BATE Borisova! Ajmooooo!
    Obrisan korisnik