Nogomet

Aleksandar Hleb pojačao BATE Borisov, Cahill u SAD-u

Lovro Štrbinić • petak, 27.07.2012.
Aleksandar Hleb pojačao BATE Borisov, Cahill u SAD-u
Foto: Kristijan Komarica

Bjeloruski prvak BATE Borisov dobio je veliko pojačanje dovođenjem Aleksandra Hleba, dok se na zanimljiv transfer odlučio i Tim Cahill odlaskom u New York Red Bullse...

Aleksandar Hleb novi je igrač BATE Borisov, čime je bjeloruski prvak dobio veliko pojačanje. Veznjak se nakon lutanja po brojnim klubovima tako vraća u dres kojeg je nosio i u sezoni 1999./2000.

Detalji transfera nisu poznati, ali sigurno je kako će ofenzivni veznjak dobro doći bjeloruskoj ekipi u trećem pretkolu Lige prvaka protiv Debrecena. U proteklih desetak godina Hleb je nosio dres Stuttgarta, Arsenala, Barcelone, Birminghama, Wolfsburga i Krilje Sovjetov.

Također, zanimljiva vijest stiže iz SAD-a, točnije New Yorka. Za tamošnje Red Bullse ugovor je potpisao Australac Tim Cahill, 32-godišnji veznjak koji je dosad bio član Evertona.

"Sretan sam što započinjem novo poglavlje u karijeri s New York Red Bullsima. Kao što se moglo vidjeti u proteklim godinama, MLS je napredovao, a ja ću učiniti sve što mogu da donesem klubu prvi naslov", rekao je Cahill za službene stranice kluba.

U klubu su također zadovoljni ovim poslom, pa je tako generalni menadžer i sportski direktor Erik Soler izjavio: "Oduševljeni smo što smo doveli igrača ovakvog kalibra. Donijet će mnogo iskustva u momčad, s obzirom da je igrao na najvišoj razini svjetskog nogometa. Dokazani je vođa na i izvan terena i nadamo se da će nam pomoći da dođemo do naslova."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.07.2012. u 18:09
    Ajmo Aleksandar, vratio si mi nadu da se Debrecen može proći i bez Bressana, Bage, Polyakova i ostale ekipe u Londonu.
    Obrisan korisnik