Nogomet

Krstičević: "Vratio nam se trud s priprema, ovo je trenutni vrhunac ove momčadi"

S Poljuda:Mišo Gulić • nedjelja, 29.07.2012.
Krstičević: "Vratio nam se trud s priprema, ovo je trenutni vrhunac ove momčadi"
Foto: Duje Bonačić

Odlična nogometna predstava viđena je na splitskom Poljudu gdje su u gradskom derbiju snage odmjerili Hajduk i Split, a sasvim zasluženo slavili su Bijeli, što su na kraju potvrdila i oba trenera...

Golom Franka Andrijaševića u ranoj fazi utakmice Hajduk je došao do prvog troboda u sezoni. Tijek susreta i prikazano na travnjaku nisu ostavili dvojbu o tome tko je bio bolji suparnik. Strateg Hajduka Mišo Krstičević je sasvim očekivano odisao zadovoljstvom, redom je pohvalio kompletnu momčad za zalaganje i trud, dok je s druge strane Tonćiju Bašiću jedino preostalo čestitati protivniku na vrlo dobroj predstavi.

Zadovoljan je bio Mišo Krstičević nakon uistinu odlične predstave mlade Hajdukove momčadi, istaknuvši kako je ovo dokaz kvalitetnih priprema njegove momčadi: "Pobijedili smo zasluženo u mom prvom gradskom derbiju i zbog toga sam jako sretan. Mogu također reći da nam se vratio sav trud s priprema."

Nije splitski strateg propustio i nahvaliti svoju momčad koja je, prema njegovim riječima, odigrala bez greške: "Čestitam momcima na borbenosti i zalaganju. Bili su iscrpljeni, imali smo jak ritam zadnja dva tjedna, ali u nastavku su se stisli i odradili posao do kraja."

"Presudna je bila naša želja i motiv, ali isto tako su nas malo i oni motivirali nekim svojim izjavama. Ponavljam, jako sam zadovoljan sa svime, ovo je njihov trenutni vrhunac", oduševljen je bio Krstičević nakon gradskog derbija kojeg su se svi u bijelom taboru pribojavali.

O izostanku Antona Maglice Krstičević je rekao: "Maglica je ozlijeđen i zato nije bio u kadru. Naime, ozlijedio je tetivu."

Nezaobilazno pitanje bilo je i ono o gostovanju milanskog Intera, o čemu je trener Hajduka rekao: "Nama je najvažnija bila ova utakmica, jer jako je važno da ostanemo u priključku s vodećima. U četvrtak je spektakl i tu im ne treba poseban motiv, jer takve utakmice nisu svakodnevne. Pripremit ćemo se najbolje što možemo i dati sve od sebe."

Strateg Crvenih je na novinarskoj konferenciji netom po završetku susreta iskreno priznao da je Hajduk zasluženo došao do bodova: "Danas nismo pogodili ritam i nismo ušli u utakmicu kako smo očekivali. Dobili smo gol u nezgodno vrijeme, zatim je publika odradila svoje, što je dalo elana Hajduku da još više digne svoju igru i zaista su odigrali odlično."

"U nastavku sam pokušao izmjenama dobiti na ritmu, ali danas jednostavno nismo bili pravi. Kako nismo poletjeli nakon Rijeke, tako nećemo potonuti niti nakon ovog poraza. Pokušat ćemo se vratiti već protiv Slaven Belupa i dobrim rezultatom povratiti samopouzdanje", pojasnio je Bašić trenutnu situaciju.

Osvrnuo se Bašić i na izostanak Ivice Križanca te konstatirao da je to sasvim sigurno bio hendikep za njegovu momčad: "Križanac je sigurno falio, riječ je iskusnom igraču koji puno znači ovoj momčadi, ali želio bih zato pohvaliti mladog Galovića koji je pokazao veliki potencijal."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.07.2012. u 16:18
    @kingeni maloumniče iskompleksirani, savjetujem ti da se držiš svog gnk-a, skupi svoju škvadru iz kvarta (el se to tako kaže kod tebe) i fino pošaljete kolektivan dopis Zdravku...nešto u stilu-dragi Zdravko,za dolazak na iduću utakmicu htjeli bismo...i onda nabrajajte... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.07.2012. u 16:17
    bratska zvezda,sta niste vi imali njihov grb preko svog?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.07.2012. u 16:15
    pa i vama se dio duga oprostio kad ste postali dd i nije vam dugo trebalo da opet napravite istu stvar,osobno me ne zanima,ali nije fer prema ostalima,a narucito prema varteksu da su dinamo i hajduk nedodirljivi i rade sta ih volja,moram te razocarat,volpi nece nikamo,a za primorje se ne brini,nece... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.07.2012. u 16:07
    kingkenny danas u 15:23........................................poljud prazan?????????????................zar to nije maximir u BAŠ SVAKOJ UTAKMICI?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.07.2012. u 16:07
    Što bi tek riječani dali da mogu igrati s bratskom Crvenom Zvezdom 2 puta godišnje kao u yugi.
    Obrisan korisnik