Košarka

Dario Šarić potpisao za Bilbao Basket

Josip Tolić • utorak, 31.07.2012.
Dario Šarić potpisao za Bilbao Basket
Foto: Kristijan Komarica

Nakon tjedana i mjeseci nagađanja, konačno je poznato odredište talentiranog hrvatskog košarkaša Darija Šarića. Bit će to renomirani baskijski sastav Bilbao Basket...

Hrvatski košarkaš Dario Šarić novi je igrač Bilbao Basketa. Četvrtfinalist lige ACB i Eurolige s polivalentnim je 18-godišnjakom potpisao petogodišnji ugovor.

Na službenim stranicama baskijskog kluba navodi se kako je Šarić afirmaciju stekao u Košarkaškom klubu Zagreb te je smatran jednim od najvećih talenata u europskoj košarci.

Financijski detalji ugovora s 207 centimetara visokim Šibenčaninom, kojemu će društvo praviti Fran Pilepić, bivši igrač Širokog, nepoznati su.

Mladi hrvatski reprezentativac u kategorijama do 16, 18 i 19 godina proglašen je najboljim obrambenim igračem u hrvatskom prvenstvu prošle sezone uz statistiku od 14,1 koševa, 9,8 skokova, 2,4 asistencije, 1,7 ukradenih lopti i jednu blokadu po utakmici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg15.08.2012. u 11:14
    Steta da se takvim talentima ne moze dati odgovarajuce uvijete u Hrvatskoj i da tako mladi idu van. Velika steta. Da mozemo takve zadrzati bar do 22-24 godine napraviti od njih prave igrace i onda ako se bas mora ih za dobre pare prodati a ne za kikiriki.
    interreg
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 15:55
    Svi pišete kako je to dobro, ali nije to nikako dobro. Možda je dobro za njega, ali zamislite da nam svi najbolji doktori, inženjeri, znanstvenici, umjetnici, pravnici itd. odu van zato što je u Hrvatskoj koma? Tko bi ostao da stvara naprednije društvo? Nema šanse da je za hrvatski sport dobro što... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 13:17
    za koju godinu hrvati će vladati šranjolskom košarkom...šarić u bilbau, a hezonja u barceloni :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 12:34
    To je vec odavno trebal napravit-samo se nadam da vec nije prekasno da izraste u vrhunskog igraca!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 08:26
    KK Zagreb je ogledalo cijele države. Menađerluk, nestručnost i krađa. Seljačka radna zadruga. Raspad. Šteta što nečemo gledati Šarića još koju godinu tu u Zagrebu. Cibona ili Cedevita svejedno.
    Obrisan korisnik