Nogomet

Everton otkupio Pienaara, Giuly pronašao novi angažman

Josip Tolić • srijeda, 01.08.2012.
Everton otkupio Pienaara, Giuly pronašao novi angažman

Dvojica iskusnih veznih igrača u utorak su pronašla nove klubove. Južnoafrikanac Steven Pienaar vratio se u "staro jato", Everton, potpisavši četverogodišnji ugovor, dok je u Lorient stigao veteran Ludovic Giuly.

Nakon šestomjesečne posudbe u Evertonu, na Goodison Park se trajno vratio Steven Pienaar. Tottenham je prije godinu i pol otkupio veznjaka iz redova Toffeesa za 3 milijuna funti, a sada ga prodao za 4,5 milijuna.

"Trebalo je nekoliko tjedana da se riješi ovo, no oduševljen sam što sam se vratio. Nisam imao dvojbi da se želim vratiti i sretan sam što se sve završilo", izjavio je 30-godišnji Južnoafrikanac koji je kao prvotimac u Spursima odigrao samo pet utakmica.

Iskusni vezni igrač pojačao je i francuskog prvoligaša Lorienta. 36-godišnji Ludovic Giuly, bivši igrač Lyona, Monaca, Barcelone, Rome i PSG-a s klubom iz Bretanje dogovorio je jednogodišnju suradnju. Prošle sezone igrao je u Kneževini.

"To je klub koji mi odgovara jer uživa u svojim igrama", rekao je Francuz nakon potpisa ugovora, dok je uprava zadovoljna što je osigurala potpis iskusnog veznjaka. "Odgovara profilu igrača koji smo tražili: igrao je za velike klubove, dat će nam iskustvo i karakter koji nam je nedostajao", izjavio je predsjednik 17-plasirane momčadi prošlogodišnjeg izdanja Ligue 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!