Nogomet

Hajdukovi igrači složni: "Razlika je prevelika, zaslužili smo bolji rezultat"

S Poljuda:Mišo Gulić • četvrtak, 02.08.2012.
Hajdukovi igrači složni: "Razlika je prevelika, zaslužili smo bolji rezultat"
Foto: Duje Bonačić

Veliki nogometni spektakl na Poljudu završio je s tri lopte u mreži Hajduka, dok je s druge strane Interova ostala netaknuta. Pri izlasku s terena igrači Hajduka nisu bili previše razočarani, dapače, svjesni su Bijeli tko je stajao s druge strane, no ipak su žalili za nekom od izglednih prilika koje su stvorili.

Hajduk ipak nije uspio kreirati senzaciju na Poljudu te barem doći do remija, a dojam je kako je Inter ipak na rutinu, bez prevelike potrošnje energije stigao do pobjede s kojom će u uzvratu moći kombinirati te bez većih stresova proći u daljnju fazu natjecanja.

Josip Radošević, Hajdukov motor, nije bio razočaran konačnim rezultatom, a sva sljedeća razmišljanja vezana su isključivo uz Zadar: "Sigurno da je ovo bila teška utakmica, jer s druge strane je stajao prvak Europe od prije dvije godine. Hvala publici na sjajnoj podršci, vjerujem da su prepoznali da smo dali sve od sebe, ali Inter je bio prejak za nešto više. Sada se okrećemo Zadru, to je jako važna utakmica za nas."

Vratar Bijelih Goran Blažević u svoju je mrežu po loptu išao tri puta, no mišljenja je da je rezultat ipak malo prevelik u odnosu na prikazano na terenu: "Ovo je prevelika razlika u odnosu na ono što se zbivalo na travnjaku. Imali smo nekoliko dobrih prilika, ali na žalost nismo uspjeli zabiti. Prvi gol smo primili iz gužve, a prilikom drugoga je lopta išla meni u ruke, ali nesretno se odbila od Maloče i ušla u gol. Imali smo svoje prilike, nismo zabili i vjerujem da imamo za čim žaliti. Morali smo imati povoljniji rezultat."

Mijo Caktaš je bio sličnih stavova kao i njegovi kolege, žal za nekim nepotrebnim pogreškama i propuštenim prilikama ni on nije krio: "Nažalost, primili smo ta dva gola iz naših grešaka, mi svoje šanse nismo iskoristili, što bi u svakom slučaju popravilo kompletan dojam. Inter je velika momčad, ali nama je satisfakcija što smo dali svoj maksimum i možemo uzdignuta čela krenuti s terena."

"Imali smo nevjerojatnu podršku od naših navijača i zaista im najveća hvala. Oni su naša velika snaga, oduševljeni smo svi s njima, vidi se da nas vole i to nas motivira za dodatan angažman. Mi se nismo previše opterećivali Interovcima, znali smo da su jaki i da nemamo što izgubiti, išli smo na sve ili ništa, ali što je tu je. Sada se okrećemo prema Zadru, idemo to dobiti i nastaviti prvenstvenu utrku, dodao je Hajdukov veznjak.

Posljednji je među novinare došao lijevi bočni Goran Jozinović te posebno istaknuo "pametni" Inter: "Daleko od toga da Inter nije dosta kvalitetnija momčad od nas, ali rezultat je morao biti bolji za nas. Mislim da smo zaslužili više večeras. U prvom poluvremenu se moglo koliko toliko igrati s njima, stvorili smo neke prilike, ali nedostajalo nam mirnoće ili iskustva da to bude konkretizirano."

"Utakmica protiv velikog protivnika, svi su htjeli zabiti taj gol, ali nije išlo. Može se reći da su nam očitali lekciju iz nogometa, pametno su stajali na terenu te iskoristili naše početničke greške. Imao sam dva duela sa Zanettijem, a iz osobnog iskustva mogu potvrditi da je riječ o vrhunskom profesionalcu čija je igra lišena grubosti. Jednom riječju bila mi je čast igrati s takvim igračem", zaključio je Jozinović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.08.2012. u 13:11
    Ma nema veze rezultat, bitna je atmosfera... Dečki su se trudili koliko su mogli i to je to. Da je Inter htio više, vjerojatno bi bio još gori rez za Hajduk tako da ovih 0:3 i nije loše.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.08.2012. u 12:17
    2804 fala na toj informaciji sad se goni u pi*** materinu
    Obrisan korisnik
  • 280403.08.2012. u 11:24
    Wikipedia : "UEFA petogodišnji koeficijent je koeficijent uspostavljen od strane UEFA i predstavlja parametar po kojem se određuje broj timova, koji imaju pravo nastupa u nogometnim takmičenjima u Europi. Na osnovu rezultata postignutih u takmičenjima (Liga prvaka, Kup UEFA, Kup pobjednika... [više na forumu]
    2804
  • 280403.08.2012. u 11:20
    Eto, pogledajte dolje i vidjet ćete kako istina boli :D
    2804
  • Obrisan korisnik03.08.2012. u 11:10
    ruku na srce nije se ni moglo očekivat neko čudo...al mi se isto nekako čini da je hajduk prerano pao,mislim da su mogli izdržati do poluvremena jer inter nije izgledao previše zainteresirano.
    Obrisan korisnik