Ostali sportovi

Vrlo dobar ždrijeb za Nevena Žugaja, favoriti za zlato nisu u njegovom dijelu

Branimir Korać • subota, 04.08.2012.
Vrlo dobar ždrijeb za Nevena Žugaja, favoriti za zlato nisu u njegovom dijelu

Hrvatski predstavnik u hrvanju na Olimpijskim igrama u Londonu, Neven Žugaj, saznao je ždrijeb za nedjeljno natjecanje u kategoriji do 74 kilograma. Aktualni brončani sa Svjetskog prvenstva sve do finala neće moći hrvati protiv dvojice dominantnih hrvača u ovoj kategoriji što je jako dobra vijest...

Jedan od hrvatskih aduta za osvajanje medalje u Londonu, Neven Žugaj, može biti itekako zadovoljan ždrijebom olimpijskog turnira. Iako nije slobodan u prvom kolu već će morati odmah na strunjaču, Žugaj je dobio protivnike koji nisu neprelazna prepreka i možemo se nadati jako dobrom rezultatu.

U prvom kolu Žugaj će hrvati protiv Egipćanina Islama Tolbe koji nema većih ostvarenja na svjetskoj razini, a na Olimpijske igre se kvalificirao osvajanjem drugog mjesta na Prvenstvu Afrike i Oceanije.

Ukoliko uspješno svlada prvu prepreku, Žugaj će se naći u osmini finala gdje ga očekuje dvoboj protiv Azerbajdžanca Emina Ahmadova. Azerbajdžanska škola hrvanja je izuzetno jaka i tamo se puno ulaže u napredak, međutim niti Ahmadov nije nepremostiva prepreka. Azerbajdžanac je u London došao kao pobjednik prvog kvalifikacijskog turnira na kojem su se za London borili oni koji nisu uspjeli preko SP-a izboriti nastup na OI.

Ukoliko bi svladao i drugog borca, Žugaj bi bio u četvrtfinalu gdje su najizgledniji protivnici ili Gruzijac Datunašvili ili Kubanac Bel. Obojica su vrlo kvalitetni borci i teži protivnici od Egipćanina i Azerbajdžanca, međutim niti oni nisu nepobjedivi za trećeg s posljednjeg SP-a.

Odlična vijest je što su prva dva favorita za zlatno odličje, Rus Roman Vlasov i Turčin Selcuk Cebi u gornjem dijelu ždrijeba što znači da naš hrvač protiv njih dvojice ne bi mogao hrvati sve do finala. Naravno, ukoliko ne završi u repasažu.

U svakom slučaju, vrlo dobar ždrijeb za našeg hrvača koji je u London otišao u sjeni velikih očekivanja mnogih hrvatskih sportaša, ali u sebi svakako ima računicu koja ga može odvesti do medalje.

Nedjeljni hrvački dan započinje u 14 sati s prvom borbom Nevena Žugaja, a navečer će se već odvijati borbe za medalje. Nadamo se kako će pred Žugajem biti iznimno naporan i sadržajan dan.

Foto - Hrvatski hrvački savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.08.2012. u 01:22
    Sretno Nevene!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.08.2012. u 23:31
    sretno nevenu... ako je ždrijeb već dosta povoljan onda bi ga valjalo iskoristit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.08.2012. u 22:47
    samo pomalo..
    Obrisan korisnik
  • Weasley04.08.2012. u 20:27
    kroz cijele igre nas prati sreća, valjda po prvi put...sretno dečki!
    Weasley
  • Obrisan korisnik04.08.2012. u 19:59
    Sretno braći Žugaj
    Obrisan korisnik